4 közepes krumpli
1 fej hagyma (nálam lila)
2-3 evőkanál tejföl
két-három evőkanál liszt
só,bors
1 tojás
A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük egy nagy tálba. A hagymát apróra vágjuk és az összes többi hozzávalóval együtt a krumplihoz adjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hozzávalóinkat jó alaposan összekeverjük. Jó alaposan kizsírozunk (ha zsír nincs kivajazunk) egy tepsit, vékonyan, maximum egy centi magasan elsimítjuk benne a masszát, betoljuk a forró sütőbe és pirosra sütjük. Nálam húsz perc alatt elkészült. Nagyjából ennyi idő kellett a fokhagymakrémlevesnek is.
A tálaláshoz a "mártogatós" úgy készült, hogy két-három evőkanál jó sűrű (görög) joghurtot elkevertem ugyanannyi cottage cheese- zel, beleszórtam egy kis oreganot, tettem bele egy teáskanál olíva olajat és egy kis fokhagymát, de simán sajttal és tejföllel is finom, vagy egy tzatzikivel.
A szalonna bőrét levágjuk és felkockázzuk. Az étolajon elkezdjük a szalonna zsírját kiolvasztani. A cukrot rászórjuk, elkeverjük. Ez szépen karamellizálódni fog. Közben a v...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: KönnyűSertészsíron a felkockázott szalonnát üvegesre hevítjük, s rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Áthevítjük, kevés fűszerpaprikával megszórjuk, majd felengedjük víz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felkockázom és kevés olajon üvegesre pirítom. Ha kész, hozzáadom az összezúzott fokhagymát és pár perc alatt összepirítom. A húst felkockázom apróbb darabokra és a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA krumplit hámozd meg, és vágd kockákra. Tedd fel főni. Ha megfőtt, törd össze és morzsold el benne a lisztet. Sózd meg (kb. 2 ek). 2,5 dl langyos vízbe olvassz fel egy tk cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű