1 fej karfiol, apró rózsákra szedve
1/2 csésze reszelt mozzarella sajt
1/2 csésze forgácsokra vágott parmezán sajt
1 tojás
1/2 evőkanál összenyomott fokhagyma
1/2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom
1/2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
1 teáskanál só
1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
A feltéthez:
¾ csésze reszelt mozzarella sajt
FITTFAZÉK
A nyári karfiolkenyérrel legyőzhetetlen leszel, ha diétázol
Ez a csodás karfiolkenyér remek szövetségesed lehet, ha a fölös kilóktól szeretnél megszabadulni. Szénhidrát alig van benne, tökéletes fogyókúrás alap! A zöldfűszerektől, a fokhagymától, valamint a sajtoktól tésztája csodás mediterrán hangulatú. Isteni finom és ez nem hizlal!
címkék:
sajt, kenyér, karfiol, mediterrán
Hirdetés
tegnap 07:42 Szerző: Horváth Gabi
A karfiol a szénhidrátszegény diéta egyik legsokoldalúbb zöldsége. Tulajdonképpen bármit helyettesíthetsz vele, amit normál esetben szénhidrátbombákból készítenél: lehet köret a rizs helyett, nassolnivaló falatka, sőt, akár pogácsa, nokedli, sőt, zsemle is. És ami a legjobb: teljesen szénhidrátmentes, vagyis csak úgy robbannak majd le rólad a felesleges kilók!
Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Ezúttal csodás, zöldfűszeres-sajtos, mediterrán aromájú, nyári kenyér készül belőle. Mutatjuk a receptet!
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Élménykaják karfiolból! Vadonatúj, karcsúsító receptek!
Karfiolos álomvacsora 5 perc alatt! Olcsó, finom és egészséges!
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
2. A karfiolt háztartási robotgéppel őröld rizs méretű szemcsékké.
3. Egy nagyobb tálban keverd össze a darált karfiolt a reszelt mozzarellával, a parmezánforgáccsal, a tojással, a zúzott fokhagymával, a zöldfűszerekkel, a sóval és a borssal.
4. Az így kapott masszát simítsd a sütőpapírral bélelt tepsibe, kb. fél centi vastagon.
5. Mehet is az előmelegített sütőbe, 10-12 perc után vedd ki. Szórd a félig kész karfiolkenyérre a másik adag mozzarellát. Tedd vissza a sütőbe, és süsd addig, amíg a sajt elolvad, és barnulni kezd. Hagyd hűlni 10 percig, majd vágd vastagabb csíkokra az isteni, szénhidrátmentes kenyérkét!
6. Friss zöldfűszerekkel és parmezánnal tálald, és tegyél mellé pikáns, paradicsomos szószt a mártogatáshoz!
Az édesburgonyát alaposan mosd meg, hámozd meg, és vágd egyforma nagyságú karikákra. Arra ügyelj, hogy ne legyenek túl vastagok a szeletek. A csirkemellet öblítsd le, itasd fel ról...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA wokot felforrósitjuk és olajon a feldarabolt csirkemellet átpiritjuk és kivesszük.A julienne-re vágott zöldségeket szintén átpiritjuk,a nyers vagy fagyasztott zöldborsót is,majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tarhonyát, és állandóan keverve aranybarnára pirítjuk. Beletessz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Pörkölt alapot készítünk: olajon, vagy zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldpaprikát és a felkockázott paradicsomot, rádobjuk a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű