40 dkg császár- vagy kolozsvári szalonna,
40 dkg lángolt vagy füstölt kolbász,
80 dkg burgonya,
80 dkg káposzta,
2 paradicsom
1 evőkanál zsír,
őrölt bors,
só.
A szalonnát vékony szeletekre vágom, és üvegesre kisütöm. A kisült zsírhoz még egy kanál zsírt teszek, és felével egyenletesen meglocsolok egy nagy hőálló edényt. A burgonyát vékony karikákra vágva a tepsi aljába terítem, megsózom, megborsozom, és apróra vágom a káposztát és a paradicsomot, a negyedével betakarom a burgonyát. Tetejére rakom a szalonnaszeletek felét és a bevagdalt kolbászdarabokat. A maradék káposztával az egészet befedem, a megmaradt zsírral a tetejét meglocsolom. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütöm úgy, hogy a káposzta megpiruljon, majd a maradék szalonnaszeleteket a tetejére teszem, átmelegítem és tálalom.
A burgonyákat alaposan körömkefével, folyó víz alatt megtisztítottam, majd éles késsel 3 milliméterenként félig beirdaltam. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral béleltem. A sütőt bek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára pirítjuk, majd a pörcöt kiszedjük. A megmaradt zsiradékon a hús szeletek mindkét o...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. Serpenyőben forrósítsunk olajat, és pároljuk benne kicsit a mirepoix-t (a hagyma, zeller, sárgarépa keverékét). 2. Adjuk hozzá a vörös lencsét, a fűszereket, a levesalapot, é...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük. A csirkemellet a fűszerkeverékkel, olívaolajjal, fokhagymával és kakukkfűvel összekeverjük. A tojást a tejszínnel ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz