50 dkg csirkemell
4 nagyobb fej hagyma
étkezési keményítő
sör
so, bors
tojás
3 kanál liszt
sütéshez pedig olaj
Körethez pedig saláta
A csirkemellet csíkokra vágjuk és picit besózva állni hagyjuk.
A hagymákat megpucoljuk és karikára vágjuk.
Az étkezési keményítőt egy tojással és a sörrel összekeverjük, ezt is sózzuk és borsozzuk. Majd a húst és a hagymákat is megfogatjuk előbb lisztbe majd pedig ebbe a masszába.
Bő forró olajban készre sütjük.
A babot egy éjszakára hideg vízbe beáztatjuk, reggel leszűrjük. Hagymát dinsztelünk, rántást készítünk. A babot feltesszük főni só, cukor,szódabikarbóna, köménymag és borsikafű í...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA főzés előtti napon a babot válogasd át, a hibás szemeket dobd ki. Áztasd be valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Másnap a vöröshagymát aprítsd fel. Célszerű a sóletet beázt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk meleg cukros tejben. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen forró a tej. Kb. 10 percig hagyjuk, míg szépen felfut. Majd a liszthez adjuk az élesztőt. A dagasztás so...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA káposztákat leveleire szedem, majd forrásban lévő vízben meggyengítem őket. Két deci olajon megpirítom a rizst, felöntöm egy bő liter vízzel és 10 percig főzöm (el is fővi azt)....
Elkészítési idő: 2 h Nehézség: Könnyű