50 dkg csirkemell
4 nagyobb fej hagyma
étkezési keményítő
sör
so, bors
tojás
3 kanál liszt
sütéshez pedig olaj
Körethez pedig saláta
A csirkemellet csíkokra vágjuk és picit besózva állni hagyjuk.
A hagymákat megpucoljuk és karikára vágjuk.
Az étkezési keményítőt egy tojással és a sörrel összekeverjük, ezt is sózzuk és borsozzuk. Majd a húst és a hagymákat is megfogatjuk előbb lisztbe majd pedig ebbe a masszába.
Bő forró olajban készre sütjük.
A káposztalevelekből a szár vastag részét kivágjuk. A savanyú káposztát megízleljük, ha túl savanyú, jól kimossuk, kicsavarjuk. A húst apró darabokra vágjuk, megsózzuk, fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit sós vízben puhára főzzük, a vizet nem öntjük le róla, hanem abban kanállal összetörjük, aztán annyi lisztet adunk hozzá, hogy olyan sűrű legyen, mint a krumplipüré. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a magyaros rakott bundás zsemle receptet akkor szoktam elkészíteni, amikor pár maradék összegyűlik a hűtőben. Igazából az alapanyagokat úgy variálhatjuk, ahogy szeretnénk. A vé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótleveleket rövid ideig forró vízben főzzük, majd leszűrve hideg vízbe tesszük, sokkoljuk. Kisebb darabokra vágjuk, hogy könnyebben lehessen fogyasztani. Az üvegtésztát 5 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű