Családireceptkönyv.hu

Dupla sajtos rakott padlizsán recept


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db padlizsán (hosszanti 5mm-es szeletekre vágva)
4 közepes db paradicsom (5mm-es szeletekre vágva)
10 dkg parmezán sajt
40 dkg mozzarella (4 közepes bogyó)
1 csokor bazsalikom
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 közepes db vöröshagyma
25 dkg konzerv paradicsom (darabolt)
2 ek sűrített paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint

Elkészítés:


A zöldségeket mossuk meg és szeleteljük fel őket. A padlizsánt sózzuk le, és hagyjuk, hogy kieressze a kesernyés levét. Ez kb. 10 perc, utána mossuk le és papírtörlővel törölgessük át. A fokhagymát a kés lapos felével zúzzuk össze, és vágjuk kisebb darabokba, a vöröshagymát kockázzuk.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal és tegyük félre.
Egy kisebb serpenyőben melegítsünk össze 4 evőkanál olívaolajat két a gerezdnyi zúzott fokhagymával, szórjuk hozzá a kockázott vöröshagymát, és pároljuk össze vele. Ez kb. 3 perc, utána öntsük hozzá a darabolt konzerves paradicsomot, és gyakori keverés mellett főzzük össze vele úgy 8-10 percig. Kicsit sűrűsödjön össze. A vége felé adjuk hozzá a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, szórjunk hozzá szárított oregánót, majd a legvégén keverjük hozzá a tépdelt bazsalikomleveleket. Keveset hagyjunk belőle a díszítéshez.
Miközben rotyog a paradicsomszósz, tegyünk a tűzhelyre egy másik, nagyobb serpenyőt. Hevítsük fel, majd 3-4 szeletenként, ahogy belefér, olívaolajon pirítsuk meg a padlizsánszeleteket mindkét oldalukon úgy 5-5 perc alatt. Egy papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olajat leszárítsuk róluk.
Amikor elkészültünk a padlizsánsütéssel, akkor jöhet a kiolajozott tál. Ebbe fektessünk egy sor padlizsánt, öntsünk rá pár kanál paradicsomszósz, egy sor szeletelt paradicsomot, egy sor szeletelt mozzarellát, szórjuk meg reszelt parmezánnal. Ezt a folyamatot folytassuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A rakottas tetejére mindenképpen parmezánszórás, a nyakába végül pedig egy felvert tojás kerüljön.
Tegyük a rakott padlizsánt az előmelegített sütőbe kb. 20 percre, amíg a teteje szép aranybarna lesz.
Tálalás előtt feltétlenül hagyjuk hűlni legalább 20-25 percig, ha kibírjuk, akkor akár egy órát. Melegítve akár másnap is ehetjük, akkor a legfinomabb! Jó étvágyat hozzá!

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha szaftosabban szeretjük, akkor kevés hűlés után tálalhatjuk is, ha kevésbé levesen szeretnénk enni, akkor viszont feltétlenül várjunk vele akár másnapig. Addigra magába szívja a paradicsom levét és csodálatosan lehet majd vágni is.

Dupla sajtos rakott padlizsán recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tört bab hagymával
Tört bab hagymával

A beáztatott babot felteszem főni a babérlevéllel és a fokhyagymával, sózom. Ha nehezen fő puhára, mokkáskanálnyi szódabikarbónával megsürgetem. Összeturmixolom pár kanál tejföllel...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsó kicsit másképp
Lecsó kicsit másképp

A tésztát kifőzzük, de csak roppanósra. Egy teflon serpenyőben elkészítjük a lecsót. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a sózott apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a papriká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
67. Gyos /girosz
67. Gyos /girosz

A pác hozzávalókat összekeverni,ráönteni a húsra. 1 órát pihentetni. Saslik pálcára szúrni fél lilahagymát,hússzeletek. Tepsibe állítani,köréje hasábburgonya. 220 fok 40 p sütés....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk