Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kínai pirított tészta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• kevés vaj a pároláshoz
• 30 dkg mirelit vagy friss zöldségkeverék
• 2 nagy fej hagyma
• kevés fehér bors,
• vegeta,
• őrölt kömény,
• szerecsendió,
• majoranna,
• 3-4 ek. szójaszósz
• 50 dkg spagetti tészta
• 2 tojás

Elkészítés:


A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem.
A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd hozzáadom a zöldségeket, és a fűszerekkel ízesítem. Az egészet összepárolom, hogy a zöldségek puhák, és egy kicsit pirultak legyenek.
Amikor ez kész, hozzáadom a hideg tésztát, meglocsolom 3-4 evőkanál szójaszósszal, és pirítás közben összekeverem. Végül belekeverem a 2 tojást, amit előzőleg villával felvertem.
Gombával vagy répa-borsó-bab-kukorica tartalmú zöldségkeverékkel kapjuk a leginkább intenzív és keleties ízvilágot.

Kínai pirított tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Kapros-gombás paprikáscsirke-leves túrógombóccal
Kapros-gombás paprikáscsirke-leves túrógombóccal

A combokat – ha a bőrüket lefejtettük – a forgóknál kettévágjuk (ha szárnyak is kerülnek bele, a forgónál azt is kettévágjuk) és besózva félrerakjuk. A hagymát megtisztítjuk és fi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Francia tojás rántotta
Francia tojás rántotta

a hagymát a paprikát megpucoljuk és vékony darabokra vágjuk..a bacon szalonnát kockákra vágjuk és a serpenyőbe tesszük megpirítjuk majd hozzá tesszük a hagymát és a leszelt papriká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Hentes tokány
Hentes tokány

Elkészítés A hentes tokány elkészítéséhez először a húst vékony 2-3 cm hosszú csíkokra vágom és a sóval, borssal, pici kockára vágott foghagymával az olajon kérgesre pirítom. Foly...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kuszkusz-bizi
Kuszkusz-bizi

A zöldborsót a vajon 5 perc alatt megpároljuk, sóval, ételízesítővel, kurkumával ízesítjük. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és felöntjük a vízzel. Amikor a víz felfor...

Elkészítési idő: 10
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk