• kevés vaj a pároláshoz
• 30 dkg mirelit vagy friss zöldségkeverék
• 2 nagy fej hagyma
• kevés fehér bors,
• vegeta,
• őrölt kömény,
• szerecsendió,
• majoranna,
• 3-4 ek. szójaszósz
• 50 dkg spagetti tészta
• 2 tojás
A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem.
A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd hozzáadom a zöldségeket, és a fűszerekkel ízesítem. Az egészet összepárolom, hogy a zöldségek puhák, és egy kicsit pirultak legyenek.
Amikor ez kész, hozzáadom a hideg tésztát, meglocsolom 3-4 evőkanál szójaszósszal, és pirítás közben összekeverem. Végül belekeverem a 2 tojást, amit előzőleg villával felvertem.
Gombával vagy répa-borsó-bab-kukorica tartalmú zöldségkeverékkel kapjuk a leginkább intenzív és keleties ízvilágot.
A darált húshoz hozzáadjuk a félig párolt rizst, 1 dkg zsíron üvegesre párolt vöröshagymát, sót, borsot, pirospaprikát, és jól elkeverjük. Lazíthatjuk a tölteléket egy tojással. 8...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd félbevágjuk, és 1-1,5 cm-es darabokra szeleteljük. A vöröshagymát is felszeleteljük. A fokhagymát finomra vágjuk. A szalonnának levágjuk...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy, lapos, nem túl mély serpenyőben olajat hevítünk és a rákokat hirtelen megsütjük rajta. Ha szép pirosak lettek, a fejükből kinyomkodjuk a finom szaftot , a rákokat pedig f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű