1 csomag nagy kocka
20 dkg füstölt tarja
1 tojás
3 dl tejföl
20 dkg zöldborsó
2 paradicsom
egy kevés zsemlemorzsa, vaj, olaj, só
A nagy kockát forró sós vízbe szórjuk. 2 perccel víz újraforrása után a tésztát
félre húzzuk és lefedve négy percig pihentetjük. A vékony tarja csíkokat kevés olajon megpirítjuk, keverő edényben összeforgatjuk a kihűlt tarját, leszűrt
tésztát, zöldborsót , tojást és tejfölt. Kivajazott torta formát zsemlemorzsával
meghintjük és beleöntjük a masszát.
190 fokon 50 percig sütjük.
Kiborítva melegen tálaljuk, de hidegen is nagyon izletes. Bazsalikommal és
paradicsomkarikákkal díszitjük
In a covered medium saucepan cook the potatoes in enough boiling lightly salted water to cover about 10 minutes or just until tender. Drain; set aside. Meanwhile, preheat broiler....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret apró kockára vágjuk, a mogyorót és petrezselymet némi fokhagymát, ez megy majd a tetejére. Az előre megfőzött krumplit alulra morzsoljuk egy kevés olivaolaj mehet az alj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra vágott hagymát, a kockára vágott piros kápia paprikát és a zúzott fokhagymákat pirítsa meg olívaolajban. Amikor a zöldségek elkezdenek megpuhulni, adja hozzá a porcukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt megolvasztjuk, mérsékelt tűzön, állandó keveréssel üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a feldarabolt csirkét, erős tűzön, gyors keveréssel áthevít...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes