4 közepes db burgonya (nem lisztes)
1 db póréhagyma (kb. 15 cm)
1 gerezd fokhagyma (közepes)
25 dkg zöldbab (1 üveg vagy fagyasztott)
10 dkg füstölt virsli (1 pár avagy ízlés szerint több)
0.5 közepes db tv paprika
1 kis db paradicsom
1 db babérlevél (ízlés szerinti méretű)
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 teáskanál paprikakrém
1 ek ételízesítő (vagy ízlés szerint)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek libazsír (csapott)
1 csapott ek liszt
1 dl tejföl
0.5 l víz (+ a babkonzerv leve)
Megtisztítjuk a krumplit és felkockázzuk. A pórét és a fokhagymát felkarikázzuk.
Felhevítjük a libazsírt, ebben megpörgetjük, és egy darabig közepes lángon pároljuk ezeket és a felkarikázott TV-paprikát, majd megszórjuk a liszttel, picit megkavarjuk, és felöntjük összesen 0.5 l vízzel. Először csak kevéssel, hogy a liszt ne csomósodjon össze.
Ezek után hozzáadjuk az ételízesítőt, a paprikakrémet, a babérlevelet, és jól megkeverve egyet forralunk rajta. Mérsékeljük a hőmérsékletet, és időnkénti kevergetés közben puhára főzzük a krumplit. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot, annak levét és a felkarikázott virslit.
Tálalás előtt belekanalazzuk a tejfölt, és fedő alatt a már lezárt platnin kicsit várunk, amíg a tejföl felmelegszik, és picit összeáll a lében.
Jó forrón tálaljuk, adjunk mellé friss, "rusztikális" kenyeret, csípős paprikát, durvára vágott petrezselymet és még tejfölt, hogy ki-ki a maga ízlése szerint még megfűszerezhesse.
a fűszerekkel. Összekeverjük a kettőt és félre tesszük kicsit hűlni. Addig a paprikákat félbevágjuk kicsumázzuk. Majd a kissé hűlt húsos masszába ütünk 1 tojás(lehet kettő is ha to...
Elkészítési idő:A tököt megsózzuk, aztán negyed óráig állni hagyjuk. Ezután kicsavarjuk a levét. Hozzáadjuk a lisztet (zsemlemorzsát), a reszelt sajtot, a tojásokat és az apróra vágott kaprot, sóz...
Elkészítési idő:Kuktafazékban, az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a rizst, zöldborsót és a felkockázott répákat. Megszórom ételízesítővel, pár perc...
Elkészítési idő: