menu

Családireceptkönyv.hu

Pikáns zöldséges egytál virslivel


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 közepes db burgonya (nem lisztes)
1 db póréhagyma (kb. 15 cm)
1 gerezd fokhagyma (közepes)
25 dkg zöldbab (1 üveg vagy fagyasztott)
10 dkg füstölt virsli (1 pár avagy ízlés szerint több)
0.5 közepes db tv paprika
1 kis db paradicsom
1 db babérlevél (ízlés szerinti méretű)
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 teáskanál paprikakrém
1 ek ételízesítő (vagy ízlés szerint)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek libazsír (csapott)
1 csapott ek liszt
1 dl tejföl
0.5 l víz (+ a babkonzerv leve)

Elkészítés:


Megtisztítjuk a krumplit és felkockázzuk. A pórét és a fokhagymát felkarikázzuk.
Felhevítjük a libazsírt, ebben megpörgetjük, és egy darabig közepes lángon pároljuk ezeket és a felkarikázott TV-paprikát, majd megszórjuk a liszttel, picit megkavarjuk, és felöntjük összesen 0.5 l vízzel. Először csak kevéssel, hogy a liszt ne csomósodjon össze.
Ezek után hozzáadjuk az ételízesítőt, a paprikakrémet, a babérlevelet, és jól megkeverve egyet forralunk rajta. Mérsékeljük a hőmérsékletet, és időnkénti kevergetés közben puhára főzzük a krumplit. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot, annak levét és a felkarikázott virslit.
Tálalás előtt belekanalazzuk a tejfölt, és fedő alatt a már lezárt platnin kicsit várunk, amíg a tejföl felmelegszik, és picit összeáll a lében.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó forrón tálaljuk, adjunk mellé friss, "rusztikális" kenyeret, csípős paprikát, durvára vágott petrezselymet és még tejfölt, hogy ki-ki a maga ízlése szerint még megfűszerezhesse.

Pikáns zöldséges egytál virslivel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Juhtúrós sztrapacska (Bmintbalázs)
Juhtúrós sztrapacska (Bmintbalázs)

Reszeld le vagy botmixerrel aprítsd össze a nyers krumplit. Őszintén, ez nem egyszerű folyamat. Először reszeltem, ez elég munkaigényes. Másodszor botmixerrel csináltam, ez könnye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gizella
Bundás egytál- meglepetés töltelékkel
Bundás egytál- meglepetés töltelékkel

A két sertésszeletet vékonyra verjük, enyhén sózzuk, borsozzuk, forró olajban 10 percig mindkét oldalán sütjük. A májat, hagymát, füstölt szalonnát megdaráljuk, utána egy tojás sár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mac and Cheese recept
Mac and Cheese recept

A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a borsot. Ha összeállt, levesszük a tűzről, és lassan, folytonos kev...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Töltött korongok recept
Töltött korongok recept

Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk.Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korong...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk