25 dkg finomliszt
12 dkg vaj
1,5 dl natúr joghurt
A feltéthez:
3dl tejföl
3 szál újhagyma
15 dkg szalonna (nálam most császárszalonna, de bacon is lehet)
só, őrölt bors ízlés szerint
. A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot és gyúrjuk össze a tésztát. (bár nekem össze szokott állni a tészta, de ha nem állna össze, adjunk hozzá pici hideg vizet)
Gombóccá formázzuk és fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe 20 percre.
2. Addig elkészítjük a feltétet: az újhagymát megtisztítjuk/megmossuk, felszeleteljük, a szalonnát vékony darabokra szeleteljük.
3. A tésztát négy, azonos méretű kerek lappá nyújtjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük őket. Mindegyiket megkenjük a tejföllel (a széleket 2 cm szélességben hagyjuk ki), szórjuk rá egyenletesen a felkarikázott újhagymát és a szalonnát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
4. A tészta széleit körben visszahajtjuk/felhajtjuk, itt-ott egy picit össze is csíphetjük és a felvert tojással lekenjük.
5. Előmelegített 200 fokos légkeveréses sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. (a sütési idő tájékoztató jellegű, a sütőtől függően eltérhet)
A kenyeret megpiritjuk, vajjal megkenjük, sült sonkát, szelet sajtot teszünk rá, meghintjük piros paprikával, egy kisvajat teszünk rá,megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt grill módban előmelegítjük maximum hőfokon. A feltéthez egy tálba nagy lyukú reszelőn lereszeljük a párizsit, a sajtot (én trappistát használtam) és a hagymát. Összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. 2. A kolbász héját lehúzzuk és felkarikázzuk. 3. A lila hagymát karikára, a paprikát apró kockára vágjuk. 4. A kenyereket megke...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tűzálló tálat margarinnal kikenjük. A párizsi szeletekről a bőrt lehúzzuk, megkenjük paripürével, és mindegyikbe göngyölünk egy-egy ceruzavastagságú sajtdarabot. Megtűzzük, és tű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű