200 g pizza mozzarella
4 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
só
15 dkg sonka (szeletelt)
12 szelet toast kenyér
A sütéshez
étolaj
A sajtot vékony szeletekre vágjuk.
A tojásokat tálba ütjük, sózzuk, villával felverjük.
A kenyereket egymás mellé tesszük, mindegyikre teszünk szeletelt sonkát, majd a sajtból (mindenhova jusson rá) és ráteszünk egy másik szelet kenyeret. Olyan lesz, mint egy szendvics.
Az olajat felforrósítjuk. A szendvicseket a tojásba mártjuk mind két oldalát.
Majd a forró olajba tesszük. Hogy ne essenek szét én 1-2 fogpiszkálót beleszúrok miközben sülnek, és mikor megfordítom, őket kihúzom belőle. Így nem esnek szét sütés közben.
Ha megsült az egyik fele, megfordítjuk úgy is pirosra sütjük és papírtörlőre szedjük. Az olajat kissé leitatjuk róla. Óvatosan essünk neki, mert belül forró a sajt.
A vajat tányérba teszük, ízlés szerint (kb 1/4 résznyi) szardellapasztát nyomunk rá, és egy villával az egészet jól eldogozzuk.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűAz egész vékony szeletekre vágott kenyeret sós palacsintatésztában megforgatjuk és bő, forró zsiradékban kisütjük. Pirospaprikával meghintve, reszelt sajttal megszórva, idénynek me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket félbevágjuk, megkenjük vajjal. Ráhelyezzük a szalonna szeleteket, erre rakjuk a pizza szószt, majd ráhelyezzük a sajtot, ráborítjuk a megkent felső részét. Porcelán vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat előző este tejbe áztatjuk. Fogyasztás előtt a tejből kivesszük, letörölgetjük, és forrásban lévő vízbe dobva, fehéredésig főzzük, azután a megtisztított vöröshagymáva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű