Családireceptkönyv.hu

Sajtos sonkás bundáskenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


200 g pizza mozzarella
4 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)

15 dkg sonka (szeletelt)
12 szelet toast kenyér
A sütéshez
étolaj

Elkészítés:


A sajtot vékony szeletekre vágjuk.
A tojásokat tálba ütjük, sózzuk, villával felverjük.
A kenyereket egymás mellé tesszük, mindegyikre teszünk szeletelt sonkát, majd a sajtból (mindenhova jusson rá) és ráteszünk egy másik szelet kenyeret. Olyan lesz, mint egy szendvics.
Az olajat felforrósítjuk. A szendvicseket a tojásba mártjuk mind két oldalát.
Majd a forró olajba tesszük. Hogy ne essenek szét én 1-2 fogpiszkálót beleszúrok miközben sülnek, és mikor megfordítom, őket kihúzom belőle. Így nem esnek szét sütés közben.
Ha megsült az egyik fele, megfordítjuk úgy is pirosra sütjük és papírtörlőre szedjük. Az olajat kissé leitatjuk róla. Óvatosan essünk neki, mert belül forró a sajt.

Sajtos sonkás bundáskenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek, Szendvicsek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dani
Szardelás vaj
Szardelás vaj

A vajat tányérba teszük, ízlés szerint (kb 1/4 résznyi) szardellapasztát nyomunk rá, és egy villával az egészet jól eldogozzuk.

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Bundás kenyér
Bundás kenyér

Az egész vékony szeletekre vágott kenyeret sós palacsintatésztában megforgatjuk és bő, forró zsiradékban kisütjük. Pirospaprikával meghintve, reszelt sajttal megszórva, idénynek me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tom burger mikróban
Tom burger mikróban

A zsemléket félbevágjuk, megkenjük vajjal. Ráhelyezzük a szalonna szeleteket, erre rakjuk a pizza szószt, majd ráhelyezzük a sajtot, ráborítjuk a megkent felső részét. Porcelán vag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Májas szendvics
Májas szendvics

A csirkemájat előző este tejbe áztatjuk. Fogyasztás előtt a tejből kivesszük, letörölgetjük, és forrásban lévő vízbe dobva, fehéredésig főzzük, azután a megtisztított vöröshagymáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk