200 g pizza mozzarella
4 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
só
15 dkg sonka (szeletelt)
12 szelet toast kenyér
A sütéshez
étolaj
A sajtot vékony szeletekre vágjuk.
A tojásokat tálba ütjük, sózzuk, villával felverjük.
A kenyereket egymás mellé tesszük, mindegyikre teszünk szeletelt sonkát, majd a sajtból (mindenhova jusson rá) és ráteszünk egy másik szelet kenyeret. Olyan lesz, mint egy szendvics.
Az olajat felforrósítjuk. A szendvicseket a tojásba mártjuk mind két oldalát.
Majd a forró olajba tesszük. Hogy ne essenek szét én 1-2 fogpiszkálót beleszúrok miközben sülnek, és mikor megfordítom, őket kihúzom belőle. Így nem esnek szét sütés közben.
Ha megsült az egyik fele, megfordítjuk úgy is pirosra sütjük és papírtörlőre szedjük. Az olajat kissé leitatjuk róla. Óvatosan essünk neki, mert belül forró a sajt.
Az alapanyagokat jól kikeverjük, kihabosítjuk.
Elkészítési idő: 10 perc◾️A pácolt uborkát érdemes előző nap elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. ◾️A húspogácsához a darált húst fűszerezzük, majd a "masszát" két folpack közé tesszük, kinyújtjuk és...
Elkészítési idő: 30 percA tonhalat lecsepegtetjük, majd alaposan kikeverjük a vajjal és a majonézzel.
Elkészítési idő: 10 perc