Családireceptkönyv.hu

Sajtos sonkás bundáskenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


200 g pizza mozzarella
4 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)

15 dkg sonka (szeletelt)
12 szelet toast kenyér
A sütéshez
étolaj

Elkészítés:


A sajtot vékony szeletekre vágjuk.
A tojásokat tálba ütjük, sózzuk, villával felverjük.
A kenyereket egymás mellé tesszük, mindegyikre teszünk szeletelt sonkát, majd a sajtból (mindenhova jusson rá) és ráteszünk egy másik szelet kenyeret. Olyan lesz, mint egy szendvics.
Az olajat felforrósítjuk. A szendvicseket a tojásba mártjuk mind két oldalát.
Majd a forró olajba tesszük. Hogy ne essenek szét én 1-2 fogpiszkálót beleszúrok miközben sülnek, és mikor megfordítom, őket kihúzom belőle. Így nem esnek szét sütés közben.
Ha megsült az egyik fele, megfordítjuk úgy is pirosra sütjük és papírtörlőre szedjük. Az olajat kissé leitatjuk róla. Óvatosan essünk neki, mert belül forró a sajt.

Sajtos sonkás bundáskenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek, Szendvicsek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Vajkrém
Vajkrém

Az alapanyagokat jól kikeverjük, kihabosítjuk.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Házi bigmac
Házi bigmac

◾️A pácolt uborkát érdemes előző nap elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. ◾️A húspogácsához a darált húst fűszerezzük, majd a "masszát" két folpack közé tesszük, kinyújtjuk és...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Tonhalkrém
Tonhalkrém

A tonhalat lecsepegtetjük, majd alaposan kikeverjük a vajjal és a majonézzel.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk