A csirkecombokat leöblítjük, felitatjuk róluk a vizet, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Sózd- borsozd a húst, pirítsd meg mindkét oldalát 1-1 perc alatt a felhevített zsírón Közb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA szilvákat kimagozzuk, de figyeljünk rá, hogy maradjanak egyben a gyümölcsök. A magok helyére ezután ízlés szerint marcipánt vagy csokoládét töltünk. Vékony fapálcikákra tűzzük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Vágjuk félbe hosszában a padlizsánokat, és vágjuk be a húsukat a héjáig. Tegyük sütőlemezre, kenjük meg olajjal, és süssük őket puhára. Az sem baj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA birsalmákat tisztítás után (hámozni nem kell) kockákra vágjuk. Az alaposan elmosott befőttes üvegekbe beledobunk egy kis darabka fahéj rudat és 2-3 db szegfűszeget. Az almákat...
Elkészítési idő: 50 perc+ pucolá Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, majd kockára vágva, bő vízben puhára főzzük. Vajjal, tejjel, tejföllel, sóval és borssal krémes állagú pürévé törjük. A sajtot lereszeljük. A bacon...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, majd kockára vágva, bő vízben puhára főzzük. Vajjal, sajtkrémmel tejföllel, sóval és borssal krémes állagú pürévé törjük. Főzzük a burgonyát nagyon puhá...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűKeverje össze a tojások sárgáját kevés vízzel. Nyújtson ki egy tekercs leveles tésztát, és vékonyan kenje meg a tojássárgája vízzel. Kenje meg a tekercsen egy ki...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát. A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA lisztet egy csipet sóval, a 15 dkg porcukorral és a sütőporral egy tálban alaposan összekeverjük, majd kétfelé osztjuk. A tojást felverjük kissé, nem kell nagyon habosra, inkább...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA töltelék hozzávalóit egy tálban botmixerrel krémesre keverjük. A tésztához a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint összekeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojáso...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA kekszeket késes robotgépben vagy mozsárban morzsás állagúra daráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. Legalább 30 percre a hű...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElső lépés: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük úgy, hogy közben evőkanalaként hozzáadjuk a cukor felét. Második lépés: A sárgáját a ma...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElső lépésként megfőzzük a kukoricakását, polentát, puliszkát, ki hogy ismeri. Ehhez vizet forralunk, amit jól megsózunk ,teszünk egy kis vajat a vízbe majd ha felforrt, kanalakén...
Elkészítési idő: 35 pec Nehézség: KönnyűElső lépésként megfőzzük a kukoricakását, polentát, puliszkát, ki hogy ismeri. Ehhez vizet forralunk, amit jól megsózunk ,teszünk egy kis vajat a vízbe majd ha felforrt, kanalakén...
Elkészítési idő: 35 pec Nehézség: KönnyűA vizet felteszem forrni beleteszem a sót és a vajat .Hozzáöntöm a kukoricadarát. Állandóan kevergetve sűrűre főzöm. 30 percig lefedve állni hagyom. Egy folpackra rákanalazom a p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200C fokra. Először elkészítjük az almás tölteléket: az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy nagy, széles...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűKészítsük elő az eszközöket: 3 tál, villák, nagy serpenyő sütéshez, konyhai papírtörlővel letakart tál, a csirkék forgatásához húsfogó, vagy fémlapát 1. A csirkemellet konyhai pap...
Elkészítési idő: 25-30 perc Nehézség: KönnyűSütés bő olajban kb.: 0,5 - 1 liter , kb.: 150 - 170 fokos Először a túrót kikeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, és egy csipetnyi sóval is...
Elkészítési idő: 10 perc+1 ó Nehézség: Könnyű.A bekevert masszát érdemes pihentetni 5- 10 percet a kisütés előtt Kisütése bő olajban történt 160-170 C fokos tartományban ezt nagyon fontos betartani ! Egy ilyen arányú bekevert...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA húst vékonyabb szeletekre vágom, kés hátával finoman kiklopfolom, majd sózom. A húsokat ezután lisztbe forgatom, majd tejföllel megkenem, és utána a kukoricapehelybe is belehempe...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a zöldségeket, és ízlés szerint vágd nagyobb darabokra. A nyakat alaposan mosd át, és hideg vízben tedd fel főni. Ha felforr, habozd le. Rakd bele a paprikát, a hagym...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesEgy 20 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk. A tortalaphoz a vajat és a tejet egy kis lábosban addig melegítjük, amíg a vaj felolvad. Hagyjuk langyosra hűlni. A...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: KözepesA morzsásra tört kekszet dolgozd egyneműre a fölolvasztott zsiradékkal, majd nyomkodd egyenletesen a forma aljába. Tehetsz alá zsírpapírt is, így könnyebb lesz kiemelni a formából...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Kanalanként add hozzá a cukrot, a vaníliát, majd egyesével rakd hozzá a tojások sárgáját. Mindegyikkel jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozom pin pong darabokra vágom megfőzöm Sós, szódabikarbónás vízben kell előfőzni a krumplit, 2 liter vizet, mikor forr, adjunk hozzá 2 evőkanál sót, a szódabik...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy 18 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eperrel és hűtőbe tesszük amíg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat megolvasztjuk és meglangyosítjuk a lisztet meg 1 dl tejet: mindezt a mikrohullámú sütőben a legegyszerűbb elintézni. A vajat kihűtjük. A tejhez hozzáadunk egy c...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit kézzel összedolgozzuk – akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne. A töltelékhez a gesztenyét burgonyanyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval együtt szintén a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA szezámmagot zsiradék hozzáadása nélkül, teflon serpenyőben szárazon megpirítjuk. A cukorból és a vízből sűrű karamellt főzünk. Hozzáadjuk a vajat, a csokoládét, a mézet, és kis l...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA húst kockára vágjuk és a megmosott összeaprított, vajon megpárolt hagymákra öntjük, sózzuk, borsozzuk. Kifehéredésig többszöri kevergetés mellett pároljuk. Ez után tegyük rá az...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük, ha szükséges, enyhén kiklopfoljuk. Napraforgó olajat a mustárral, sóval, borssal összekeverjük, és bepácoljuk vele a hússzeleteket. Kb. 2-3 órát pácoljuk. K...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesElkészítjük a bundát. A tojást, lisztet, étkezési keményítőt, a fűszereket, olajat és vizet csomómentesre keverjük. A csirkét nagyobb kockákra vágjuk, és a tésztába keverjük, hagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat a joghurttal jól összekeverjük, hogy krémes állagú legyen. Beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a vaníliát és a reszelt citromhéjat. Egy tepsit bélelj ki papírral és tégy b...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElsőként megmossuk megpucoljuk és kibelezzük a sütőtököt. Kb. 10 dkg-ot szép kicsi kockákra vágunk. Ez lesz a levesbetét. A maradékot szintén felszeleteljük és sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A lila hagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2-2 szelet bacont, füstölt sajt szeletet,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűVágjon 48 vékony szeletet a paradicsomból és 63 a cukkiniból. A csirke szeleteket elsimítjuk, majd hosszában kettévágjuk. Megszórjuk Ducros ® Provençal keverékkel, majd rátesszük a...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát egy olívaolaj csepegtetésében, majd hozzáadjuk az őrölt marhahúst sóval és borssal. Addig főz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTekerje össze a két pizza tésztát. Fedje le a tetejét paradicsommártással, ügyelve arra, hogy helyet hagyjon egy kéregnek. Fedje le a paradicsomszószt sajttal, majd szalámival, ma...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA knédlitésztát alaposan kidolgozzuk simára, és 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen. Közben elkészítjük a káposztát: Zsíron apróra vágott vöröshagymát pirítunk kevés cukorral, majd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepescsirkecombok fűszerezése A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük félre, amíg a „mázat” elkészítjük. Keverjük a szójaszószt a barna cukorral egészen addig, a...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesKeverje össze a sót, borsot, fokhagymát és hagymaport, kakukkfüvet, rozmaring és paprika * A csirkecombokat mindkét oldalon ízesítjük a fűszerkeverékkel * Csavarja be az ízes...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűVágja szeletekre a mozzarellagolyót, majd vágja a csirkemelleket 2-re. Kenje el a Philadelphia ® -ot a csirkemell belsejében, tetejére helyezzen egy szelet mozzarellát, és tegye ho...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és a sárgarépát apróra vágjuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket a darával, a paradicsommártással és egy kevés vörösborral. Adja hozzá az olasz gyógynövényeket, s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót [ A csirkemelleket középen éles késsel sz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEgy fazékban felhevítjük az olajat, Megszórjuk a liszttel, és kis lángon zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, paradicsompürét.ls kicsit keverem nehogy leégjen ráöntjük a 1,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát kiterítjük magunk elé és a szilva méretétől függően vagy egy nagyobb kiszúróval köröket szúrunk ki belőle, vagy késsel négyzetekre szeljük. A marcipánból vékony hurkák...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit főzd meg héjában, majd pucold meg, és még melegen törd meg. Dolgozd hozzá a zsírt, a tojást és a sót, majd több részletben add hozzá a lisztet. Annyit keverj hozzá, amen...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA szárnyakat sózzuk, borsozzuk, és egy nagy lábasban lepirítjuk az olajon, felöntjük a vízzel, beledobjuk a leveskockát, és fél órát főzzük. Ezután mehet bele a franciasaláta-alap,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz olajon ki pattogtatva egész köményt és a lisztből aranyszínű rántást készítünk. Rászórjuk az őrölt köményt , picit pirítjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk paprikával, jól öss...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA recept csupán ennyi: A túrót jó alaposan elkeverjük a búzadarával, a prézlivel a tojásokkal és a porcukorral. Ezután ízesítjük egy egész citrom héjával és egy pici sót is tesz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA recept szempontjából igencsak fontos az a tény, hogy a nyomdázós kekszekbe semmiképpen sem szabad sütőport, vagy más térfogatnövelő szert keverni! A tészta nem attól lesz omlós é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tejet meglangyosítom, belekeverem az élesztőt és a cukrot, majd a tojásokat és az olvasztott vajat is hozzáadom. Habverővel vagy a kézi robotgéppel fokozatosan, folyamatos keveré...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesHálósra vágom a krumplit és megsütőm 2 villával kihúzva
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket. A kekszmasszából belenyomunk a formába ann...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA túróból, vajból, porcukorból és vaníliacukorból elkészítjük a tölteléket. (ha a krém nem állna össze, tejfölt vagy akár pudingot is adhatunk hozzá) Recept elkészítése Háztartási...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűFőzési idő: 4 perc Elkészítési javaslat: A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 4 percig főzzük. Ezután a tésztát kevés vajban megforgatjuk, Tálalja melegen a kedvenc mártásá...
Elkészítési idő: 4 perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez a ricottába keverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a pestót és az apróra vágott spenótlevelet. A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, hogy szép homogén...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mazsolákat annyi forró vízbe áztatjuk, amennyi egyujjnyira ellepi őket, és félretesszük. A rizst egy nagyobb lábasba tesszük, hozzáöntjük a tejet, beletesszük a cukrot, a mézet...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA palacsinta tésztához a száraz összetevőket elkeverem aztán hozzáadom a tojást és fokozatosan a tejet és ásványvizet. Kb. fél órát hagyjuk pihenni. Ha sűrűnek találjuk a tésztát,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőző este beáztatjuk a megmosott babot, másnap reggel hozzáfogunk a leves elkészítéséhez. Bő hideg vízben alaposan megmossuk a füstölt húst. A babot, a füstölt húst, a babérlevele...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesElőző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a mustárral, borssal, a babérral, az olajjal, valamint a borral. Zárható dobozban egy éjszakán át a hűtőben pácoljuk. Más...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesElőző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a mustárral, borssal, a babérral, az olajjal, valamint a borral. Zárható dobozban egy éjszakán át a hűtőben pácoljuk. Más...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesRakd egy nagyobb méretű, kevés zsiradékkal kikent tepsibe. A tetejét villával vagy hústűvel szurkáld meg több helyen, így a gőz könnyen el tud távozni. Önts alá kevés vizet. Tedd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A nem szétfővő fajta burgonyát meghámozzuk, megmossuk és uborkagyalun felszeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, félbevágjuk és kidörzsölünk vele egy tűzálló formát. 2. A sütő...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűAz ostyát összetörőm, egy nagy tálba teszem. A kenyérsütőformát kibélelem fóliával. A cukrot, 1 kk sót, vajat és a tojásokat egy lábosba teszem, amennyire lehet, elkeverem. E...
Elkészítési idő: 20 perc+ pihen. Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját, 5 evőkanál cukrot, vaníliás cukrot, pudingport, 1 dl tejjel simára keverünk. A többi tejet forralni kezdjük. Amikor felforr, pár kanállal keverünk a tojássárgá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA krumplit megfőzöm és villával össze törőm. Az élesztőt 2 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatom. A lisztet átszitálom. A hozzávalókat összekeverem és jól bedagasztom. Ak...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt kevés langyos, cukrozott tejben megfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez a vaj felét , majd a cukrot, a tejet és a sót. Puha tésztaalapot állítunk össze. Amikor már majdn...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tejet összemelegítjük a vaníliás cukorral, 2 evőkanál mézzel és a vajjal. A citrom héját a cukros darált mákhoz reszeljük, majd a mákot az édes tejhez adjuk. A szikkadt kifliket...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a vízzel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nádcukrot, később a tojássárgáját, majd az étolajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojásos masszába forgat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű tejben elmorzsoljuk az élesztőt, és a kezünk segítségével jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a narancsos cukrot és a lisztet. A rumot és a sót úgy ö...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesDabasztótálba öntjök a tejet, a tojássárgáját, valamint az élesztőt, majd elkeverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót is. A tésztát 3 percen ker...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA szárnyat, csirkemellet, elkészítjük ráöntjük a masszát pihentetjük akár este és másnap használjuk Alaposan összedolgozzuk, és érni hagyjuk, 1. Alaposan összekeverjük a hozzá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesMind a tésztát mind a tölteléket előző este érdemes előkészíteni. A tésztához egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet, a kristálycukrot, az élesztőport, a sót, a reszelt citromhéjat...
Elkészítési idő: 0-120 perc Nehézség: KözepesA tejet és a mustárt összekeverjük egy nagyobb tálban, majd a megmosott csirkemellet enyhén kiklopfoljuk (kb. 1 cm vastagra) majd beletesszük a tejes pácba, lefedjük és betesszük a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, borssal, paprikával és a reszelt sajttal. Elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk a tésztát. Könnyen kez...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűRECEPT ELŐKÉSZÍTÉS Cseresznye tálca ellenőrzése: Egy vízforralóban keverje össze a két és fél csésze cukrot 10 evőkanál vízzel. Tegye a vízforralót a tűzre és hagyja forrni, amíg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , előmelegített sütőben 180 foko...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMindent egyszerre összedolgozom kelesztem kiporciózom golyókká kelesztem a formázott kifliket sütő papírral bélelt tepsire teszem ismét fél órát kelesztem megspriccelem a kifli...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krémsajtot vízgőz fölött, egy edényben megolvasztjuk annyira, hogy sima, krémes állagú legyen. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, és elkezdjük habosra keverni. Beleszóru...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 220 fokra előmelegítjük. A sütőtököt meghámozzuk, félbevágjuk, a magjait kikaparjuk és közepes kockákra vágva egy tepsire szórjuk. A zellert is meghámozzuk, de apróbb kocká...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A kiolvasztott gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval egy tálban összekeverjük, végül annyi tejet adunk hozzá, hogy egy ne ragacsos, de jól formázható masszát...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA körtéket megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk. Egy kisebb tálba kis citromlevet öntünk, a felkockázott körtéket ebben megforgatjuk, hogy ne barnuljanak meg, majd leszűrjük és...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket egy nagy tálban félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Belekeverjük a vaníliakivonatot is. A keményre vert tojásfehérjéhez legalább 3...
Elkészítési idő: 36 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral és a sóval robotgéppel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, majd az olvasztott vajat, és tovább keverjük a gé...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral és porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a tejföllel összegyúrjuk. Kellemes tapintású, könnyen nyújtha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy 39 x 26 cm-es nagy tepsit előkészítünk és a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba. Jöhet hozzá a porcukor, a sütőpor és a só is. Keverjük alapos...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: KönnyűEgyik kedvenc ❤️ a rántottás szendvics. A tojás nem tocsog az olajban. Friss, roppanós zöldségeket adunk hozzá és egy pici majonézzel kenjük meg a zsemlét. Csak az íze miatt. ? T...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat óvatosan válaszd szét, majd a sárgákat habosítsd a vajjal és a kétféle cukorral. Add hozzá a citrom reszelt héját, a tejet és a sütőporral vegyített lisztet. A tojásfeh...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA húshoz hozzáadom a leírásban említetteket és jól összedolgozom. Sütőpapíron 1 cm vastagságú négyzetet formálok vizes kézzel. A kemény tojásokat ráreszelem 1 rúd/ 3 db + kolbász...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesElőször a száraz hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd jöhet a tojás, a méz és a picit megolvasztott margarin. Addig gyúrjuk, míg egynemű, illatos, rugalmas tésztát nem kapunk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűa tojásokat főzzük keményre, és nagylyukú sajtreszelőn reszeljük le. A lilahagymát vágjuk apróra, és keverjük a lereszelt tojáshoz a majonézzel, tejföllel, és a mustárral együtt. S...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. -. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral és a fahéjjal egy tálban összekeverjük, egy másikban a cukrot és a 3 egész tojást habosra kikeverjük, majd beleforgatjuk a lereszelt sütőtököt és a lisztes k...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA narancsot forró vízben megmossuk, a héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk. A lisztet, porcukrot, mandulát, vaníliáscukrot és a narancs reszelt héját összekeverjük, a vajjal é...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sütőt alsó-felső sütésnél 180 fokra előmelegítjük (légkeverésesnél 160 fokra). Az étbevonót durvára vágjuk. A lisztet, kakaót, mandulát, sütőport, cukrot és a vaníliáscukrot öss...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűGéppel dolgoztam össze a hozzávalókat, ami először morzsa, majd a mozgatás hatására egyre inkább kezd egynemű tésztává válni. Amikor már majdnem jó, két részre osztom, az egyiket p...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA joghurtot az olajjal elkeverjük. Ebbe tesszük a sót, cukrot, morzsolt élesztőt. Legvégül a lisztet. Összegyúrunk, és letakarva pihentetjük, fél órát. Nem fog kelni, majd sülésné...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőször a tojásfehérjét verjük habbá. Majd a cukrot verjük bele a havat, egyenként hozzáadjuk a sárgáját. Végül a diót, sütőport és a lisztet keverjük össze. Egy kis rumot tehetünk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tepsit enyhén kivajazzuk, lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük. Az összes hozzávalót egy tálban simára keverjük egyszerre kézi mixerrel vagy...
Elkészítési idő: 30 pec Nehézség: KönnyűAzért kapta a citrusos jelzőt a süti, mert könnyű kefires, diós, mazsolás, narancsos ízén kívül, a reszelt narancshéj is növeli ízharmóniáját. A tojásokat a cukorral habosra kever...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 150 fokra, légkeverés mert míg bemelegszik, összeállíthatjuk a tésztát. Nincs más dolgunk, mint minden hozzávalót összekeverni. Először a cukrot a tojásokkal...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt, a krémsajttal, a tojással és a sóval egy kézi habverő segítségével alaposan kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és csomómentesre kavarom. A csirkemellet szélesebb cs...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűGyúrja a tésztát 1-2 evőkanál növényi olaj Fedjük le a fóliát, és hagyjuk 30 percig pihenni Zsírja az ujjait zöldségolajjal részvény A golyók szerepe 5-7 perc Hőföldön lévő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sajtos rakott csirkemell elkészítéséhez egy tepsi alját vékonyan kiolajozzuk, és kirakjuk a baconszeletek felével. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 5 perc alatt félig ro...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesEgy lábasba öntsük bele a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapunk. Vegy...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A túrót összetörjük villával. Elkeverjük a darával, a tojássárgájákkal, és sózzuk. Legalább egy órára vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. A...
Elkészítési idő: 4 adag Nehézség: KönnyűA tésztához keverőgépben a lisztet és a sót a vajjal összekeverem, amíg a vajdarabkák egészen aprók lesznek. A hideg vizet kanalanként adom hozzá, amíg a tészta összeáll, de nem ra...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem fel...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA vajat a kristálycukorral keverd habosra. Keverd hozzá a tojások sárgáját, a citrom héját és levét. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. Néhány csepp citromlével verj habot a tojások...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA klasszikus recept szerint liszt :zsiradék porcukor = 4:2:1 1. A hagyományos módszer szerint a vaníliarudat felhasítjuk, és késheggyel kikapargatjuk a belsejéből a finom pépet...
Elkészítési idő: 1 óra+ 15 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrtam, majd elfeleztem, és az egyik felét is tovább feleztem (lett 3 db tésztám). Az egyik negyedbe belegyúrtam jó 2-3 evőkanálnyi darált...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKiengedjük a spenótot. A csirkemellet megmossuk, amennyire csak tudjuk, apró kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a fokhagymákat átnyomjuk. Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk,...
Elkészítési idő: 90perc Nehézség: KönnyűA száraz anyagokkal összemorzsoljuk a vajat, vagy zsírt, majd beleütjük a tojást, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 1 órát a hütőben pihen...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűFenti hozzávalókat összedolgozzuk, utána adunk hozzá 2 evőkanál mézet és összegyúrjuk,3 cl tej, vagy ha a liszt kéri akkor fél decit adunk hozzá. Kb. fél cm vastagra nyújtjuk, kis...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet is. 25×35 cm-es zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük 180 fokon, 20...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgákat keverjük ki a cukorral, a vízzel, és az olajjal. Majd kavarjuk hozzá a sütőporos, lisztes, kakaós keveréket. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig. A...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk bele, és meleg helyen kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálban a sóval, a resz...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KözepesA lisztet elkeverem a sóval, sütőporral, majd elmorzsolom benne a hideg zsírt. A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrok, amit megfelezek. Befóliázom és 30 percre hűtőbe teszem....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA brokkolit és a karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a sárgarépát, felkarikázzuk vagy felkockázzuk. A tojásokat összekeverjük a lágy vajjal, tejszínnel, búzadarával, és liszttel....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát, sárgarépát és a fokhagymát meghámozzuk, megmossuk. A brokkolirózsákat forrásban lévő, enyhén sós, a fokhagymával és a babérlevelekkel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA vajat felolvasztjuk nem muszáj teljesen folyékony legyen. 2. A tejet fellangyosítom, kevés cukrot teszek bele és az élesztöt. 3. A lisztet egy tálba teszem, kis mélyedést csinálo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűsütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (140 fok légkeveréssel) és egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A vajhoz öntjük a tejet és felforrósít...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElsőként olvasszuk fel a vajat, majd rakjuk félre kihűlni, hogy amikor hozzáadjuk a keverékhez, már hideg legyen. Ezután törjük össze a kekszet, de figyeljünk arra, hogy hagyjunk b...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMelegítse elő a sütőt 180 fokra. Tészta elkészítése: A mandulát aprítógépben finomra darálják. Adjunk hozzá cukrot, lisztet és sót; impulzus, amíg össze nem kombinálódik. Add hozzá...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport. A csokoládét egész apró darabokra vágjuk. Egy más...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű180 C fokon 20 - 22 perc. Előmelegített sütőbe tesszük. A hozzávalókat egy fakanál segítségével elegyítjük, majd robotgéppel tovább keverjük. Az így kapott masszát elkezdjük a f...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Muffin sütőformát kibélelünk muffin papírokkal. A száraz anyagokat összekeverjük: liszt, kakaópor, sütőpor, szódabikarbóna, só. A vajat felolvasz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tölteléket. Egy lábasban kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, beletesszük a spenótot, megfonnyasztjuk, majd szobahőmérsékletűre h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd félretesszük. A maradék zsírban üvegesre pároljuk a vöröshagymát, fokhagymát, és megfonnyasztjuk rajta a friss spenótot. A fetá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűKövesd a videót
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű170 C/40 perc
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű10 percig dagasztom. 10 perc pihentetés még egy pici dagasztás 2 perc 20 perc pihentetés azután megformázom sütőpapirra fektetem lespriccelem + 30pperc pihentetés amiben süt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű5 rudd lesz belőle villával megmintázom kipanirozom kisűtöm kövesd a videót.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is. A tojásfehérjéket kemény habbá ve...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűcsirkemellet tisztítsd meg, vagdosd be, de ügyelj arra, hogy ne vágd át teljesen. Sózd és borsozd ízlés szerint. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a zúzot...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsákra szedjük, sós, forrásban lévő vízben kissé átfőzzük, lecsorgatjuk, villával összetörjük. Az apróra vagdalt vöröshagymát zsiradékon megpároljuk, pirítjuk. Össze...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet és az olajat. Egy tálba egy kis lisztet teszünk, és megforgatjuk benne a meggyet. (Én egy lezárható műanya...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűÖsszeturmixoljuk és 5 óra hűtés
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűOlívaolajon megpirítjuk a hagymát. Ha már elkezd fonnyadni, hozzáadjuk a répát és a zöldborsót, majd tovább pirítjuk. Ha a borsó elkezdett ráncosodni, felöntjük a zöldséglevessel,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csonttal készült , hőkezelt húsoknak meg van a a plusz előnye hogy meg finomabb ételek születnek el belőlük. Ha nagyobb súlyú combokkal készülne az étel a főzési szakasz meg fog...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit mossuk, durvára reszeljük, megszórjuk sóval, és hagyjuk kb. 1-2 órát a hűtőben állni, majd egy szűrőbe tesszük, és jól kinyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fetát el...
Elkészítési idő: 19 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét felverjük félkeményre majd 2 részletben hozzáadjuk a cukor 2/3-át. A maradék cukrot a tojássárgával összekeverjük és a kemény tojásfehérjehabba forgatjuk, vigyázva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz Oreo-s alappal kezdünk (persze vész esetén másfajta keksz is jó ? ). A kekszet (töltelék nélkül) ledaráljuk, összekeverjük a megolvasztott vajjal, és egy 18 cm-es tortaforma alj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA fehér csokis-áfonyás sajttortának először elkészítjük a alapját. A kekszet ledaráljuk, beletesszük az olvasztott vajat és összegyúrjuk majd egy kapcsos tortaformába (vagy tálcára...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElőször is ragut készítünk. Ehhez a marhahúst kockákra vágjuk, a hagymákat – az apróbbakat – négybe, a nagyobbakat nyolcba. A gombát megmossuk, majd nem túl vékony szeletekre vágju...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElőször is ragut készítünk. Ehhez a marhahúst kockákra vágjuk, a hagymákat – az apróbbakat – négybe, a nagyobbakat nyolcba. A gombát megmossuk, majd nem túl vékony szeletekre vágju...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesHa felforr 10 percig max 12 percig főzzük és utána vegyük ki a vízből
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, lassanként hozzákeverjük az olajat és tejet, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat, végül hozzákeverjük a keményre vert t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A 6 tojásfehérjét a 90 g cukorral közepesen kemény habbá verjük és félre tesszük felhasználásig. 2. A tojássárgáját a 70 g cukorral, 25 g vízzel, vaníliával 5-8 percig habosí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hússzeleteket a tenyeremmel kicsit megcsapkodom, -ezt nem szoktam klopfolni-, sózom, borsozom, majd a mangalica zsíron mind a két oldalát elősütöm. Amikor a hús kérget kapott, t...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűAz 2.5 dkg élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 2,5 dl kézmeleg tejet, majd 10 dkg lisztet is. Ezeket is...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesMeghámozzuk a céklát, és sós vízben megfőzzük. Ha már puha, leturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat, majd habosra keverjük. Beleöntjük az olajat is, végül pedig a sütőpor...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűLangyosíts meg másfél deci tejfölt, keverd el benne az élesztőt, és pihentesd öt percig. Morzsold össze a lisztet a vajjal, adj hozzá egy tojást, majd mehet hozzá az élesztős kever...
Elkészítési idő: 10ó Nehézség: KönnyűA tojást egy villával kicsit felverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a réteslisztet, és végül a vizet. Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy egy rugalmas állagú, jól nyújtható tészta...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA 4 egész tojást habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és azzal is jól kiekeverjük. A száraz összetevőket alaposan elkeverjük egymással, majd hozzáad...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű4 db tojássárgája M méret 0,5 tk. só 3/4 tk. cukor 1,5 tk. mustár fél ek. 1 ek. fehérborecet 3 dl étolaj 0,25 dl sima főző olívaolaj (étolajjal helyettesíthető) 0,25 dl extr...
Elkészítési idő: 20 perc10 adag Nehézség: KönnyűElőző este beáztatjuk a babot, a felhasználás előtt leöntjük róla a vizet, átmossuk és 2-3 liter hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet és egészben a p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA chutneyt készíthetjük kész birsalmakompótból vagy citromos, szegfűszeges, kevés cukorral ízesített vízben megfőzött nyers birsalmából is. Először lecsepegtetjük a birsalmát. Az...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA keverőtálba a folyadékokat tesszük először, majd a szilárd hozzávalókat, utána összekeverjük, és állni hagyjuk húsz percet a hűtőszekrényben. Végül óvatosan olajozott palacsint...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjében bedagasztom, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztem. 2. Addig kikeverem a kakaós krémhez a hozzávalókat - a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesszétváslasztom a tojásokat. a sárgáját kikeverjük a cukorral, tejjel, v.cukorral. majd hozzáadom a lisztet, és finoman belekeverem a tojások habját. ebből a masszából palacsintá...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...
Elkészítési idő: 2 óra 10 perc Nehézség: Közepes1.A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. 2.A különböző magvakat száraz serpeny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, egy órát hagyjuk pihenni és száradni kinyújtva, aztán a nyújtófára felcsavarjuk, hosszában elvágjuk. A kapott téglalapot ismét elvágjuk egyszer hosszáb...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűA kínai kelről a sötétebb zöld levélvégeket letépkedjük falatnyi méretűre. (a kínai kel ezen része használható leginkább salátaként, a keményebb részeit káposztasalátának szoktam e...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA kínai kelt vékonyra gyalulom, sózom, elfelejtem. A tésztavizet felteszem forralni. A csirkemellet felcsíkozom, a megpucolt és csíkokra vágott hagymával sütni kezdem a pici...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA sárgarépát és a sajtot sajtreszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat, a fűszereket. 15 percig hagyjuk állni, hogy a répa levet engedjen, a zabpehely pedig b...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA hagymát apró darabokra vágjuk és kis olajban megdinszteljük. Befüszerezzük borssal sóval pirospaprikával,majd beletesszük a darált húst.Addig főzzük míg jó lesz. A margarint me...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűMegmostuk, meghámoztuk a zöldségeket (sok sárgarépa, 5-6 nagy darab, kb. egy kiló meg egy kisebb patiszon). (Apatiszont ki is kellett volna magozni…) Lereszeltük hosszabb darabokr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés A mákot keverjük össze a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a fűszerrel. 2. lépés Adjuk hozzá a vizet, aztán egyenként a tojásokat, majd a kókuszzsírt. 3. lépés Jól d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Keverjük össze a mandulalisztet, kókuszzsírt, tojást, xilitet, sót, sütőport. A tészta akkor jó, ha könnyen lecsúszik a kanálról (szükség esetén adható hozzá kókusztej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk 1 ek cukorral a meleg, de nem forró tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, és a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk....
Elkészítési idő: 1.5 Nehézség: KönnyűA kekszet a kakaóval összekeverem, beleöntöm a margarint, majd a langyos tejbe kevert cukrot és rumaromát (ízlés szerint). Ezt a masszát úgy 25x35-40 cm tálcára, vagy tepsibe terít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: Egy tálba összekeverem a tejet a grízzel és félreteszem 2-3 órát állni. Egy tálban kikeverem a vajat a tojássárgájával és a cukorral, egy másikban pedig felverem a tojásfehérjéke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn szoktam jóóó sok hagymát aprítani, csak úgy parasztosan, nem kell kicsire, azt olajon elkezdem üvegesre párolni és csinálok egy paprikás alapot (mikor üveges, lehúzom a tűzről,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz anyukám anyagcsere-egyensúlya teljesen felborult, és egy eléggé ronda seb formájában mutatkozott meg a rák a fejbőrén. Gyakran vérzett, sebesedett, újra és újra. A seb olykor há...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát megreszeljük, tortaformát vajjal kikenjük, liszttel meghintjük. Sütőt 180 fokra előmelegítjük. A cukrot az olajjal és a 4 tojással habosra verjük, a lisztet a fahéjjal, só...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű