menu

Családireceptkönyv.hu

Brokkolifasírt


Írta:

Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes db brokkoli
2 db tojás
4 ek zabpehely
2 ek zsemlemorzsa
1 ek szezámmag
2 ek tökmag
2 ek napraforgómag
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)


Sütéséhez:
0.5 dl olívaolaj


Elkészítés:


1.A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
2.A különböző magvakat száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk.
3.A brokkolirózsákat késes robotgépbe helyezzük, és összedaraboljuk. (Én nem szoktam teljesen homogénre darabosítani, szeretem amikor látszódik a szép zöld színe.)
4.Egy tálban összekeverjük a brokkolit, a felaprított petrezselyemzöldet, a tojást, a zabpelyhet és a pirított magvakat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amivel a kívánt (formázható) állagot el nem érjük.


Sütéséhez:
1.Kis korongokat formázunk a masszából, és kevés olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:



költség: 600 Ft

Brokkolifasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
SZILVÁSGOMBÓC EGYSZERŰEN
SZILVÁSGOMBÓC EGYSZERŰEN

0,5l vizet felfőzünk egy kis csipetnyi sót bele,két kanál olajat és főzéskor bele zuhintunk ugyan annyi lisztet mint amiben a vizet mertük.Gyors kavarás után ki tesszuk a gyúró des...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonya fasírt
Burgonya fasírt

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
cukkini felhasználása, elkészítési módok
cukkini felhasználása, elkészítési módok

ELKÉSZÍTÉSI MÓDSZEREK Építsd be változatosan a könnyen emészthető, kalóriaszegény zöldséget a mindennapi étrendedbe! PÁROLÁS ÉS FŐZÉS Pirítsd a karikákra, kockákra vagy csíkok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Juhtúróval töltött rántott gomba
Juhtúróval töltött rántott gomba

A gombát megpucoljuk, és megmossuk. A juhtúrót összekeverjük a tejföllel és az összezúzott fokhagymával, borssal ízlés szerint fűszerezzük. A juhtúróval megtöltjük a gombafejeke...

Elkészítési idő: Kb. fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk