1 közepes db brokkoli
2 db tojás
4 ek zabpehely
2 ek zsemlemorzsa
1 ek szezámmag
2 ek tökmag
2 ek napraforgómag
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
Sütéséhez:
0.5 dl olívaolaj
1.A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
2.A különböző magvakat száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk.
3.A brokkolirózsákat késes robotgépbe helyezzük, és összedaraboljuk. (Én nem szoktam teljesen homogénre darabosítani, szeretem amikor látszódik a szép zöld színe.)
4.Egy tálban összekeverjük a brokkolit, a felaprított petrezselyemzöldet, a tojást, a zabpelyhet és a pirított magvakat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amivel a kívánt (formázható) állagot el nem érjük.
Sütéséhez:
1.Kis korongokat formázunk a masszából, és kevés olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
költség: 600 Ft
1. A kölest kétszeres mennyiségű tisztított vízben fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, félrehúzzuk és megvárjuk míg kihül. 2. Közben a vajat a mustárral, a köménnyel, a tejföllel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított (jó sok) hagymából, fokhagymából és pirospaprikából a kókuszolajon pörkölt (paprikás) alapot készítek. Hozzáteszem a feldarabolt paprikát, paradicsomot is. Közben a c...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizst megfőzzük. A cukkinit fél centi vékony szeletekre vágjuk és felcsíkozzuk. Olívaolajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd egy tányérra kiszedjük. Ezután olívaolajon me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni, kb. 8 lepényt sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű