1 közepes db brokkoli
2 db tojás
4 ek zabpehely
2 ek zsemlemorzsa
1 ek szezámmag
2 ek tökmag
2 ek napraforgómag
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
Sütéséhez:
0.5 dl olívaolaj
1.A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
2.A különböző magvakat száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk.
3.A brokkolirózsákat késes robotgépbe helyezzük, és összedaraboljuk. (Én nem szoktam teljesen homogénre darabosítani, szeretem amikor látszódik a szép zöld színe.)
4.Egy tálban összekeverjük a brokkolit, a felaprított petrezselyemzöldet, a tojást, a zabpelyhet és a pirított magvakat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amivel a kívánt (formázható) állagot el nem érjük.
Sütéséhez:
1.Kis korongokat formázunk a masszából, és kevés olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
költség: 600 Ft
Répa, mosás, pucolás, újabb alapos megmosás, majd felkarikázás, ahogy jön, szabadon választható a forma, nem lesz jelentősége. Egy kisebb tepsit készítsünk be, öntsünk egy kis ola...
Elkészítési idő: 40percMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze az olvasztott vajat, a felaprított rozmaringot és az olívaolajat. Egy kerek, közepes tűzálló tálnak (kerámia, jénai vagy tortafo...
Elkészítési idő:1. A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően öt-tíz percre forrásban levő, sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét!) A...
Elkészítési idő: 1 óraA hagymát és a zellert megtisztítjuk, apróra vagdossuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a babot és a kukoricát is. Felöntjük egy kevés vízzel, 1 dl bőven elég és belekeverjük a...
Elkészítési idő: