Almás-diós sütemény
Hozzávalók:
10 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
5 dkg olvasztott kókuszzsír
2 db tojás
2 ek xilit
csipet só
1 kk sütőpor
3 db nagy savanykás alma
fél citrom leve
fahéj – ízlés szerint
maroknyi durvára vágott dió
1 tk mézes fűszerkeverék – elhagyható (ettől karácsonyi hangulatú süti lesz)
Elkészítés:
Keverjük össze a mandulalisztet, kókuszzsírt, tojást, xilitet, sót, sütőport. A tészta akkor jó, ha könnyen lecsúszik a kanálról (szükség esetén adható hozzá kókusztej). A tésztát sütőpapírral bélelt kis sütőformába öntjük és 200 fokon sütjük.
Hámozzuk meg az almát és vágjuk apró darabokra. Tegyünk hozzá citromlevet, fahéjat és ezt turmixgépben pépesítsük.
A megsült tésztára öntsük rá az almapürét és szórjuk rá a diódarabokat.
Elkészítése: A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőfor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElmorzsoljuk a margarinnal a lisztet. Felfuttatjuk az élesztőt egy kevés langyos, cukros tejben. Hozzáadjuk a liszthez az élesztőt, a tojást és a cukrot, és ha kell, még egy kis te...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, a tojások sárgáját és a sót is. Beledolgozzuk az élesztős tejet és jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű