Almás-diós sütemény
Hozzávalók:
10 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
5 dkg olvasztott kókuszzsír
2 db tojás
2 ek xilit
csipet só
1 kk sütőpor
3 db nagy savanykás alma
fél citrom leve
fahéj – ízlés szerint
maroknyi durvára vágott dió
1 tk mézes fűszerkeverék – elhagyható (ettől karácsonyi hangulatú süti lesz)
Elkészítés:
Keverjük össze a mandulalisztet, kókuszzsírt, tojást, xilitet, sót, sütőport. A tészta akkor jó, ha könnyen lecsúszik a kanálról (szükség esetén adható hozzá kókusztej). A tésztát sütőpapírral bélelt kis sütőformába öntjük és 200 fokon sütjük.
Hámozzuk meg az almát és vágjuk apró darabokra. Tegyünk hozzá citromlevet, fahéjat és ezt turmixgépben pépesítsük.
A megsült tésztára öntsük rá az almapürét és szórjuk rá a diódarabokat.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat. Öntsük hozzá a langyos margarint.Üssük bele a tojást és gyúrjuk össze. Fóliába csomagolva 1 napra tegyük hűtőbe. Sütés előtt melegítsük elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítési idő: Nehézség: Könnyű