Almás-diós sütemény
Hozzávalók:
10 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
5 dkg olvasztott kókuszzsír
2 db tojás
2 ek xilit
csipet só
1 kk sütőpor
3 db nagy savanykás alma
fél citrom leve
fahéj – ízlés szerint
maroknyi durvára vágott dió
1 tk mézes fűszerkeverék – elhagyható (ettől karácsonyi hangulatú süti lesz)
Elkészítés:
Keverjük össze a mandulalisztet, kókuszzsírt, tojást, xilitet, sót, sütőport. A tészta akkor jó, ha könnyen lecsúszik a kanálról (szükség esetén adható hozzá kókusztej). A tésztát sütőpapírral bélelt kis sütőformába öntjük és 200 fokon sütjük.
Hámozzuk meg az almát és vágjuk apró darabokra. Tegyünk hozzá citromlevet, fahéjat és ezt turmixgépben pépesítsük.
A megsült tésztára öntsük rá az almapürét és szórjuk rá a diódarabokat.
A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrokat a tojásokkal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mézeskalácsfűszert a diót, és az olajat, majd homogénné keverjük. 2. Végül hozzáforgatjuk a resz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt és a mézet egy kisebb lábosban összeolvasztjuk, átöntjük egy közepes méretű keverőtálba, és langyosra hűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgájákat és a reszelt narancshé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű