Almás-diós sütemény
Hozzávalók:
10 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
5 dkg olvasztott kókuszzsír
2 db tojás
2 ek xilit
csipet só
1 kk sütőpor
3 db nagy savanykás alma
fél citrom leve
fahéj – ízlés szerint
maroknyi durvára vágott dió
1 tk mézes fűszerkeverék – elhagyható (ettől karácsonyi hangulatú süti lesz)
Elkészítés:
Keverjük össze a mandulalisztet, kókuszzsírt, tojást, xilitet, sót, sütőport. A tészta akkor jó, ha könnyen lecsúszik a kanálról (szükség esetén adható hozzá kókusztej). A tésztát sütőpapírral bélelt kis sütőformába öntjük és 200 fokon sütjük.
Hámozzuk meg az almát és vágjuk apró darabokra. Tegyünk hozzá citromlevet, fahéjat és ezt turmixgépben pépesítsük.
A megsült tésztára öntsük rá az almapürét és szórjuk rá a diódarabokat.
A tésztát az alapanyagokból elkészítjük és két lapot sütünk. A tejjel a pudingport felfőzzük, hagyjuk kihűlni lefedve. a margarint, ami lehet kókuszzsír is kikeverjük a porcukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintatésztához keverd simára a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel, fedd le, és legalább 15 percet pihentesd, majd add hozzá az olajat és a rumot. Süss belőle 8 pala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat összekeverjük, majd minden mást egymás után beleteszünk. Kibéleljük vagy kikenjük a tepsit, beleöntjük a tésztát, a tetejére rádobáljuk a meggyet (ha befőtt,...
Elkészítési idő: 20 perc sütési Nehézség: KönnyűA piskóta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd egy Ramával kikent, kilisztezett tepsiben (kb. 40x30 cm) simítjuk, és megsütjük. Ha megsült, egy fakanál végével a piskótába ly...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű