Hozzávalók:
a laphoz:
30 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanálnyi sütőpor
15 dkg vaj
15 dkg barna cukor
2 evőkanál tejföl
1 tojás
A töltelékhez:
6 tojás fehérje
15 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
3 evőkanál liszt
6 tojás sárgája
4 dl tej
10 dkg barna cukor
15 dkg vaj
1 vaníliarúd belseje
10 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék
Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd fél órán át hűtőben pihentetjük. Közben felverjük a tojásfehérjét és belekeverjük a kókuszreszeléket és a porcukrot. A tésztát kivesszük a hűtőből, ketté osztjuk és kinyújtjuk. Kivajazott tepsibe tesszük az egyik lapot, majd elsimítjuk rajta a kókuszos tölteléket, rátesszük a másik lapot és 20 percen át sütjük 160 fokon. Amíg megsül elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a lisztel és a vaníliával jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet. Lassú tűzön sűrűre főzzük, de folyamatosan kavargatjuk, különben csomós lesz! Ha elkészült kihűtjük. A vajat a cukorral krémesre kavarjuk és belekeverjük a főtt krémbe, hozzáadjuk a kókuszreszeléket is és megkenjük vele a sütemény tetejét. A csokoládéreszelékkel megszórjuk és hűtőbe tesszük. Mikor a krém megszilárdult, már szeletelhetjük is.
Elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját összedolgozzuk a cukorral, a liszttel és a sütőporral, majd óvatosan a habot is belekeverj...
Elkészítési idő:Botmixerrel nagyon gyorsan felhabosítjuk, kb. 10 perc. Azonnal fogyasztjuk.
Elkészítési idő:A mézet a cukrokkal és a vajból egy evőkanálnyi mennyiséggel éppen csak megolvasztom, majd a tűzről levéve, a maradék vajjal és a tojással együtt kihabosítom (tejeskávé színű les...
Elkészítési idő: 15 perc+pihen