A piskotához
20 dkg cukor
5 dkg vaj
1 db tojás
2 ek méz
1 csomag sütőpor
30 dkg finomliszt
2 dl tej
A mázhoz
20 dkg vaj
6 ek cukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl tej
A szóráshoz
100 g kókuszreszelé
Egy tálba szórjuk a cukrot és a puha vajat, majd krémesre keverjük egy robotgép segítségével.
Folyamatos keverés mellett a tálba öntjük a tojást, majd a mézet. A masszához adjuk a sütőport, majd részletekben a lisztet, végül a tejet, és csomómentesre keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd 180 fokon, kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd a tepsiből kivéve pihentetjük.
Jöhet a máz! Egy kis lábasban vajat olvasztunk, majd folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, végül a tejet. Alacsony lángon összeforraljuk, majd megvárjuk, míg kihűl.
A kihűlt piskótát tetszés szerinti kockákra vágjuk, belemártogatjuk a mázba, majd egy villa segítségével a kókuszreszelékbe.
Hűtőben pihentetve vagy akár azonnal fogyaszthatjuk is. :)
A töltelékhez a mákot a cukorral megdaráljuk, majd lábasba szórjuk. Ráöntjük a tejet, és kevergetve addig forrósítjuk, amíg a cukor el nem olvad a mákban. Ezután hozzáadjuk a lekvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált háztartási kekszbe belekeverjük a kakaóport és a cukrot. Hozzáadjuk a rumot és annyi sárgabarack lekvárt, amivel inkább puha "tésztává" gyúrhatjuk. Megvizezett kezünk kö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet a margarinnal és a cukorral jól összemorzsoljuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beletesszük a tészta alapot, jól lenyomkodjuk. Közepes lángon kisütjü...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat a kókuszreszelék kivételével alaposan összegyúrjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. Nedves kézzel gombócokat formálunk belőle, amiket kókuszreszelékbe fo...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű