- 1.5 kg birsalma
- 90 dkg kristálycukor
- 5 evőkanál citromlé
-dió (egész)
Megmossuk a birsalmákat és eltávolítjuk a magházakat.
Feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi és puhára főzzük.
Amikor megpuhult leszűrjük az almákat és botmixerrel pürésítjük.
Főzzük még legalább 40 percet kis lángon, folyamatos keverés mellett. Majd hozzárakjuk a cukrot, és tovább főzzük. Mikor újra felforrt, még 15 perc főzés, és már kész is. (Addig kell főzni, amíg ha egy mokkáskanállal kiveszünk a pépből, és azt egy porcelántányérra cseppentjük, azonnal dermednie kell. Ellenőrizzétek mielőtt leálltok a főzéssel! Nem pontosan ugyan annyi mindig főzési idő.
Kibélelünk két gyümölcskenyér formát, vagy bármilyen más formát fóliával és belesimítjuk a masszát. Ha teszünk bele diót, azt töltés közben dobjuk a masszába.
Egy éjszaka alatt általában megszilárdul a birsalmasajt, ekkor lehet már fogyasztani, de ha sokáig szeretnénk tárolni, akkor vegyük ki a csomagolásból és rácsra téve tegyük jól szellőző helyre, hogy kilevegőzzön, különben megpenészedhet.
Az olvasztott vajat és a porcukrot kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, narancs héját, kifacsart levét. Utána lassa a lisztet, sütőport, kakaóport. A csokit apró darabokra vágjuk és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször megmossuk és megtisztítjuk az epret Néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk néhány kisebb szeletre. A sajtkrémet a porcukorral elkeverjük és hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a porcukorral és a vaníliás pudingporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül fokozatosan annyi tejet, hogy összeálljon a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük a porcukorral, majd a lágy vajat hozzáadva tovább habosítjuk. Hozzákeverjük a tejfölt és a vanília kivonatot. Egy másik tálba beleszitáljuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű