menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalmasajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1.5 kg birsalma
- 90 dkg kristálycukor
- 5 evőkanál citromlé
-dió (egész)

Elkészítés:


Megmossuk a birsalmákat és eltávolítjuk a magházakat.
Feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi és puhára főzzük.
Amikor megpuhult leszűrjük az almákat és botmixerrel pürésítjük.
Főzzük még legalább 40 percet kis lángon, folyamatos keverés mellett. Majd hozzárakjuk a cukrot, és tovább főzzük. Mikor újra felforrt, még 15 perc főzés, és már kész is. (Addig kell főzni, amíg ha egy mokkáskanállal kiveszünk a pépből, és azt egy porcelántányérra cseppentjük, azonnal dermednie kell. Ellenőrizzétek mielőtt leálltok a főzéssel! Nem pontosan ugyan annyi mindig főzési idő.
Kibélelünk két gyümölcskenyér formát, vagy bármilyen más formát fóliával és belesimítjuk a masszát. Ha teszünk bele diót, azt töltés közben dobjuk a masszába.
Egy éjszaka alatt általában megszilárdul a birsalmasajt, ekkor lehet már fogyasztani, de ha sokáig szeretnénk tárolni, akkor vegyük ki a csomagolásból és rácsra téve tegyük jól szellőző helyre, hogy kilevegőzzön, különben megpenészedhet.

Birsalmasajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bögrés csokis süti
Bögrés csokis süti

Én most teljes kiörlésű lisztből és gyümölcscukorral készítettem) A sütőt 180 fokra melegítjük, és sütőpapírral bélelünk ki egy 20x20 cm-es tepsit. A vajat és a csokoládét vízgőz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BAKLAVA MEGGYEL
BAKLAVA MEGGYEL

2dl tejfölt,1 tasak vaníliás cukrot,1 tasak sütőport,3 egész tojást és 2 dl étolajat simára elkeverünk. 500g réteslap felét félretéve a tepsibe rétegezzük a lapokat az elkészített...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Palacsintabatyu
Palacsintabatyu

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
lángos
lángos

20 g élesztőből, 2 kanál lisztből, csipetnyi cukorból és 4 kanál langyos vízből kovászt készítünk. Ha a kovász megkelt, széles tálban összedolgozzuk 1 kg előzőleg meleg helyen ta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk