Családireceptkönyv.hu

Birsalmasajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1.5 kg birsalma
- 90 dkg kristálycukor
- 5 evőkanál citromlé
-dió (egész)

Elkészítés:


Megmossuk a birsalmákat és eltávolítjuk a magházakat.
Feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi és puhára főzzük.
Amikor megpuhult leszűrjük az almákat és botmixerrel pürésítjük.
Főzzük még legalább 40 percet kis lángon, folyamatos keverés mellett. Majd hozzárakjuk a cukrot, és tovább főzzük. Mikor újra felforrt, még 15 perc főzés, és már kész is. (Addig kell főzni, amíg ha egy mokkáskanállal kiveszünk a pépből, és azt egy porcelántányérra cseppentjük, azonnal dermednie kell. Ellenőrizzétek mielőtt leálltok a főzéssel! Nem pontosan ugyan annyi mindig főzési idő.
Kibélelünk két gyümölcskenyér formát, vagy bármilyen más formát fóliával és belesimítjuk a masszát. Ha teszünk bele diót, azt töltés közben dobjuk a masszába.
Egy éjszaka alatt általában megszilárdul a birsalmasajt, ekkor lehet már fogyasztani, de ha sokáig szeretnénk tárolni, akkor vegyük ki a csomagolásból és rácsra téve tegyük jól szellőző helyre, hogy kilevegőzzön, különben megpenészedhet.

Birsalmasajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pudingos - Habos-túrós sütemény
Pudingos - Habos-túrós sütemény

1. 2 egész tojást a cukorral és a tejjel habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk az olajat. 2. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos masszába kavarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Madártej  mikróban készítve
Madártej mikróban készítve

A 4 tojás sárgáját összekeverem egy mikrózható tálban 4 evőkanál cukorral, 1 evőkanál vaníliás pudingporral, 1 teáskanál vaníliaaromával és az 1 liter tejjel. 10-15 percre mikróba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Nougat-Plätzchen
Nougat-Plätzchen

Butter in Stückchen, Zucker, Mehl, Vanillin-Zucker und Ei erst mit den Knethaken des Handrührgerätes, dann mit den Händen zu einem glatten Teig verkneten. Teig in Folie wickeln und...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi szaloncukor
Házi szaloncukor

Először is rajzoljunk az arcunkra harci díszítést a liszttel. Nem lesz jobb tőle a mézeskalács, de a kedvünk egészen biztos. A szódabikarbónát, a lisztet, a fűszereket és a porcuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk