4 adaghoz
100 g búzadara
7 g búzaliszt (BL55)
250 ml 2,8%-os tej
1 teáskanál vanília eszencia
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
100 g kristálycukor
0.5 db citrom reszelt héja
A sütéshez
50 g vaj
A díszítéshez
porcukor
sárgabarack dzsem
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
100 perc
Nem szívbarát recept!Tojásfehérjét tartalmaz!Cukrot tartalmaz!Glutént tartalmaz!Tejfehérjét tartalmaz!
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK / TELJES RECEPT
ENERGIA
1494.79
kcal
FEHÉRJE
39.166
gramm
SZÉNHIDR.
197.918
gramm
ZSÍR
61.617
gramm
A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.
Császármorzsa recept 16. fázisfotó
Császármorzsa recept 17. fázisfotó
Császármorzsa recept 18. fázisfotó
2
Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
Császármorzsa recept 19. fázisfotó
Császármorzsa recept 20. fázisfotó
Császármorzsa recept 21. fázisfotó
Császármorzsa recept 22. fázisfotó
3
A tojások fehérjéjét egy csipet sóval és a citromhéj reszelékkel kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
Császármorzsa recept 23. fázisfotó
Császármorzsa recept 24. fázisfotó
Császármorzsa recept 25. fázisfotó
Császármorzsa recept 26. fázisfotó
4
A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet! FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát!
Császármorzsa recept 27. fázisfotó
Császármorzsa recept 28. fázisfotó
Császármorzsa recept 29. fázisfotó
Császármorzsa recept 30. fázisfotó
5
A császármorzsát hagyjuk 5 percen át pihenni, majd porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.
A darált kekszet osszuk háromfelé egy-egy tálba. Minden tálba kimérünk 5-5-5 deka vajat, 5-5-5 deka porcukrot. A csokoládékat külön-külön felolvasztjuk és mindegyik tálba az edd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd egy serpenyőben kevés kókuszolajat felforrósítunk, belekanalazzuk a túrós masszát (1 evőkanál=1 túrós puffancs) és közepes lángon mindkét oldaluk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Reszeljük le kis lyukú reszelőn az almát. Mérjük ki egy tálba az összetevőket, úgy, hogy a lisztet adjuk hozzá utoljára, majd gyors mozdulatokka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport és addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű