Tészta:
50 dkg liszt
2 tojás
20 dkg zsír
2 ek cukor
1 dkg élesztő
1 késhegyni szódabikarbóna
Krém:
baracklekvár
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
kis citromhéj
A hozzávalókat összegyúrjuk és 3 felé osztjuk, kisodorjuk és megsütjük.
A lapokat vékonyan baracklekvárral megkenjük és cukros dióval, kis citromhéjjal meghintjük.
Tetejére csokis máz kerül.
(Zsíros tésztákat csak margarinozni kell, nem kell prézlizni!)
Tepsi mérete: 26 cm x 15 cm Sütési idő: 170°C/25 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját elkevertem a kristálycukorral (ekkora mennyiségű cukorral csak morzsalékosra tudjuk keverni, nem a szokásos habosra-krémesre). Hozzáadtam a zsírt, és együtt gép...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekavarjuk, és zsírozott lisztezett tepsibe öntjük. 2. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval, és sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA diót daráld meg, de nem kell finom szeműre őrölni, legyenek benne nagyobb szemek is. Keverd el a kakaóval, sóval és az édesítővel. Keverd hozzá a tojásfehérjéket, nem kell felver...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű