Tészta:
50 dkg liszt
2 tojás
20 dkg zsír
2 ek cukor
1 dkg élesztő
1 késhegyni szódabikarbóna
Krém:
baracklekvár
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
kis citromhéj
A hozzávalókat összegyúrjuk és 3 felé osztjuk, kisodorjuk és megsütjük.
A lapokat vékonyan baracklekvárral megkenjük és cukros dióval, kis citromhéjjal meghintjük.
Tetejére csokis máz kerül.
(Zsíros tésztákat csak margarinozni kell, nem kell prézlizni!)
Piskóta: Sárga - 3 tojás; 3evk cukor; 3evk langyos víz; 3evk liszt; 1/2cs sütőpor; 1 citrom reszelt héjja; 1cs. vaniliás cukor. Diós - 3 tojás; 3evk cukor; 3evk langyos víz; 2evk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport, a baracklekvárt és a rumaromát egy tálba mérjük, majd jól összedolgozzuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, végül beleszórjuk a kó...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyűkekszet ledaráljuk, elkeverjük az olvasztott vajjal. Kivajazott tepsibe nyomkodjuk a kekszes masszát, és 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. Ezután a hőfokot levesszük 160 fokra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukrokkal, liszttel, tejjel simára keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. Olajjal kik...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű