30 dkg liszt
10 dkg zsír
10 dkg portcukor
1 db tojás
só, tejföl
1/2 csomag sütőpor
(netről, vki meggyes-mákosnak készítette.
A lisztet, a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor gu...
Elkészítési idő:Mossuk meg a cukkinit, hámozzuk meg és reszeljük a reszelő legfinomabb részén. Hintsük meg a csipet sóval, tegyük egy szűrőbe, és hagyjuk lecsepegni. Mossuk meg a citromot és a...
Elkészítési idő:1. A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral (közben elkeverjük benne a cukrot). Amikor felforrt a tej, lentebb vesszük a lángot alatta és hozzáadjuk a búzadarát, mellyel 1-2...
Elkészítési idő: