menu

Családireceptkönyv.hu

Képviselőfánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g liszt
200 g vaj
200 ml (2 dl) víz
1 csipet só
1 teáskanál cukor
5 db felvert tojás
Vaníliás krém:

2 csomag főzős vaníliapuding
100 g kristálycukor
500 ml (5 dl) tej
4 tojás
50 g porcukor


Tejszínes réteg:

250 ml (2,5 dl) tejszín
3 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló


.

Elkészítés:



A fánkok elkészítése:

A sütőt 200 fokra (gázsütő 4-es fokozat) előmelegítjük.
A vizet a vajjal, sóval és cukorral összeforraljuk, hozzáadjuk a lisztet és összemelegítjük, kb. 3 percig kevergetjük, nem baj, ha kicsit serceg. A massza legyen csomómentes és kevergetés közben váljon el az edény falától.
Egy keverőtálba félretesszük hűlni.
Mikor már langyos a tészta, robotgéppel apránként hozzákeverjük a tojásokat. Lágy fényes tésztát kapunk.
Habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt gáztepsire dió vagy kisebb almácska nagyságú halmokat nyomunk, attól függően, hogy nagy vagy kis (két harapásos) fánkokat akarunk.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük úgy, hogy egy nagyobb tepsibe kétujjnyi forróvizet öntünk és a sütő aljára helyezzük. Kb. 40 percig sütjük, de 20 percig semmiképpen ne nyissuk ki a sütő ajtaját mert összeeshetnek a fánkok. A színéről is láthatjuk mikor jó, mert szép zsemleszínűre sülnek.
Még melegen vágjuk le a tetejüket egy recés késsel, mert a belsejében lévő gőztől összeeshet a tészta. A közepéből kiszedhetjük a maradék tésztát, de nem muszáj, mert így is üreges annyira, hogy beleférjen a krém.
A tészta sütését előző este is megejthetjük, így másnapra marad a töltés.

Töltelékek elkészítése:

A tojások fehérjét az 50 g porcukorral kemény habbá verjük.
A pudingport a tojások sárgájával, a 100 g kristálycukorral és egy kicsi tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáadva sűrű krémet főzünk.
Még melegen összekeverjük a keményre vert tojásfehérjékkel.
Hagyjuk langyosra hűlni, ezalatt a tejszínt a porcukorral elkezdjük felverni, majd óvatosan hozzászitáljuk a habfixálót és kemény habbá verjük.
A vaníliakrémet és a tejszínt is csillagcsőrös habzsákba töltjük.
A fánkokban elosztjuk a vaníliakrémet, majd a tetejükre nyomjuk a tejszínhabot.
Rátesszük a tésztasipkákat és hűtőbe tesszük pár órára. Porcukorral tálaljuk.


Képviselőfánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Gesztenyés süti
Gesztenyés süti

150 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral, vagy vajazz és lisztezz ki. A gesztenyés süti elkészítéséhez a gesztenyemasszát előző este vedd ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Liége-i gofri - Lila füge: Havas Dóra
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Liége-i gofri - Lila füge: Havas Dóra

A tejet meglangyosítom, belekeverem az élesztőt és a cukrot, majd a tojásokat és az olvasztott vajat is hozzáadom. Habverővel vagy a kézi robotgéppel fokozatosan, folyamatos keveré...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Krémek - Nutella
Krémek - Nutella

1. A mogyorót serpenyőben kicsit megpirítjuk, kihűtjük és finomra daráljuk. 2. A sűrített tejbe keverjük bele a kakaóport, tördeljük bele a csokoládét, és mikróban vagy vízfürd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rozmaringos diós keksz
Rozmaringos diós keksz

A diót megdarálom, a szárazanyagokat összekeverem, majd a feldarabolt hideg Rama-val elmorzsolom. Amikor már homogén morzsám van, akkor hozzáadom a tojások sárgáját és egy kevés vi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk