Családireceptkönyv.hu

Paprikás krumpli K.T Zsófi módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hagyma
olaj,
pirospaprika, só, majoranna
kolbász
krumpli
virsli

Elkészítés:


Én szoktam jóóó sok hagymát aprítani, csak úgy parasztosan, nem kell kicsire, azt olajon elkezdem üvegesre párolni és csinálok egy paprikás alapot (mikor üveges, lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, sóval és én még majorannával is, mert a krumpli-majoranna szeretik egymást). Ebben aza alapban pirítok kolbászt, jó sokáig együtt, hogy kisüljön a paprikás zsírja, mi szeretjük csípős kolbásszal, de ez ízlés dolga Ha kész van az alap, belezúditom a hámozott, darabolt krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy kb. ellepje és összefőzöm. Az egésznek akkor van jó íze, ha az alapot jól összefőzted. Amikor már kész, akkor feldarabolom a virslit és még azzal együtt is főzöm kb 2-3 percet és kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


(És akkor veszi át jól a krumpli a szósz ízért, ha nem vágtad túl nagyra. Túl kicsire sem szabad, mert akkor gyorsan szétfő Vagy, ha hagyod állni egy éjszakát a hűtőben, na akkor nagyon tuti lesz az íze másnapra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: István
Paradicsomos babragu
Paradicsomos babragu

A babot a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, leöblítjük, tiszta vízben, enyhén megsózva, a babérlevéllel fűszerezve puhára főzzük. Közben vöröshag...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Édesburgonyás mustáros csirkefasírt
Édesburgonyás mustáros csirkefasírt

kisebb pogácsákat sütőben sütni (tepsiben sütőpapíron) félidőben megfordítani

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrófánk
Túrófánk

A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig s...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Görög avokádós csirkesaláta
Görög avokádós csirkesaláta

Egy tálban keverj össze tépett csirkét, szeletelt avokádót, vöröshagymát, olívabogyót, paradicsomot, morzsolt feta sajtot és fenyőmagot. A fenyőmagot pirítani, száraz serpenyőben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk