menu

Családireceptkönyv.hu

Paprikás krumpli K.T Zsófi módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hagyma
olaj,
pirospaprika, só, majoranna
kolbász
krumpli
virsli

Elkészítés:


Én szoktam jóóó sok hagymát aprítani, csak úgy parasztosan, nem kell kicsire, azt olajon elkezdem üvegesre párolni és csinálok egy paprikás alapot (mikor üveges, lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, sóval és én még majorannával is, mert a krumpli-majoranna szeretik egymást). Ebben aza alapban pirítok kolbászt, jó sokáig együtt, hogy kisüljön a paprikás zsírja, mi szeretjük csípős kolbásszal, de ez ízlés dolga Ha kész van az alap, belezúditom a hámozott, darabolt krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy kb. ellepje és összefőzöm. Az egésznek akkor van jó íze, ha az alapot jól összefőzted. Amikor már kész, akkor feldarabolom a virslit és még azzal együtt is főzöm kb 2-3 percet és kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


(És akkor veszi át jól a krumpli a szósz ízért, ha nem vágtad túl nagyra. Túl kicsire sem szabad, mert akkor gyorsan szétfő Vagy, ha hagyod állni egy éjszakát a hűtőben, na akkor nagyon tuti lesz az íze másnapra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Tojásos bőségszendvics
Tojásos bőségszendvics

baconcsíkokat egy serpenyőben kis lángon kiolvasztjuk, félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, rádobjuk a kenyérszeleteket pirulni. Ha az egyik o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Apaci
Jambalaya
Jambalaya

Mivel én nem kaptam szárzellert - mifelénk elég ritka látvány - ezért zellergumót reszeltem az alapba a kislyukú reszelőn. Tehát az olajon kevés sóval üvegesre pároltam a kockázo...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Chilis bab
Chilis bab

A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, a konzerveket kibontjuk, és a chilis bab kivételével mindegyik levét leöntjük. Kevés olajon megdinszteljük a hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Croque madame
Croque madame

Elkészítése ugyanúgy történik, mint a croque monsieur szendvicsé, annyi különbséggel, hogy a végén, kevés olajon tükörtojást készítünk és ráültetjük a forró szendvicsek tetejére.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk