menu

Családireceptkönyv.hu

Paprikás krumpli K.T Zsófi módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hagyma
olaj,
pirospaprika, só, majoranna
kolbász
krumpli
virsli

Elkészítés:


Én szoktam jóóó sok hagymát aprítani, csak úgy parasztosan, nem kell kicsire, azt olajon elkezdem üvegesre párolni és csinálok egy paprikás alapot (mikor üveges, lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, sóval és én még majorannával is, mert a krumpli-majoranna szeretik egymást). Ebben aza alapban pirítok kolbászt, jó sokáig együtt, hogy kisüljön a paprikás zsírja, mi szeretjük csípős kolbásszal, de ez ízlés dolga Ha kész van az alap, belezúditom a hámozott, darabolt krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy kb. ellepje és összefőzöm. Az egésznek akkor van jó íze, ha az alapot jól összefőzted. Amikor már kész, akkor feldarabolom a virslit és még azzal együtt is főzöm kb 2-3 percet és kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


(És akkor veszi át jól a krumpli a szósz ízért, ha nem vágtad túl nagyra. Túl kicsire sem szabad, mert akkor gyorsan szétfő Vagy, ha hagyod állni egy éjszakát a hűtőben, na akkor nagyon tuti lesz az íze másnapra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Gombás rakott brokkoli
Gombás rakott brokkoli

A brokkolit alaposan megmossuk, levágjuk a szárát és a kiskuktáknak adjuk, hogy szedjék rózsáira. Forró, sós vízben puhára főzzük, de figyeljünk arra, hogy kemény maradjon, nem sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőtökös penne baconnel
Sütőtökös penne baconnel

- A sütőtököt megsütjük,botmixerrel pürésítjük - Hozzáadjuk az alaplevet,a tejszínt,a fűszereket és összeforraljuk - A tésztát aldente-re főzzük,majd összekeverjük a szósszal -...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar (Juh)/Túrós sztapacska
(Juh)/Túrós sztapacska

A krumplit megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáütjük a tojást, a liszt felét, egy teáskanál sót, és elkezdjük összedolgozni. A liszt másik felét óvato...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gomba-rizottó
Gomba-rizottó

1. Egy lábosban alacsony lángon melegítsük meg a húslevest. 2. Egy nagy serpenyőben melegítsünk fel 2 ek olívaolajat, keverjük hozzá a gombát és főzzük kb. 3 percig. 3. Veg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk