1-1,5 kg burgonya
2 fej vörös hagyma
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg füstölt kolbász
1 evőkanál zsír
1 gerezd fokhagyma
Fűszerek:
só-bors vagy delikát ízlés szerint
2 mokkáskanál füstölt paprika
4 mokkáskanál piros paprika
1/2 mokkáskanál őrölt kömény
1 evőkanál paradicsom püré
1-2 db zeller levél
szárított petrezselyem,metélőhagyma
A szalonnát kockázom nagyobb lábasba belerakom zsírjára pirítom ,hozzáadom a zsírt és a kockára vágott vöröshagymát dinsztelem majd kockára vágott burgonyát,karikázott kolbászt ,fokhagymát is hozzáadom,fűszerezem,kevés vizel felöntöm épp,hogy el lepje,addig főzöm míg a burgonya meg nem puhul.
zsemle kockákra+tej+tojás+sonka+tejfől+fokhagyma+só+bors+paprika. Töltelék a paprikába+megsütöm olajba :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bagettet leöntjük tejjel és hagyjuk ázni. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. A darált húshoz hozzáadjuk a 2 evőkanál fűszerkeveréket, a tejből kinyomkodott bag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát héjastól megreszeljük, levét kinyomjuk. Az almát a cukorral, liszttel, tojással, késhegynyi fahéjjal, csipetnyi sóval összedolgozzuk. Kisebb méretű gombócokat alakítunk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes