8-10-szelet csirke mell
6-közepes burgonya
1-tojás
só , bors
5-6-evőkanál liszt
15-20 dkg reszelt sajt
Fejenként 2-szelet húst kiklopfolunk , megsózzuk. A krumplit lereszeljük, sóval borssal ízesítjük.Hozzá keverünk 1-tojást ,és annyi lisztet hogy lágy masszát kapjunk .
A hússzeletet először lisztbe , majd a tócsniba mártjuk. majd bő forró olajban ropogósra sütjük . A lecsepegtetett húst tűzálló tálba rakjuk , meglocsoljuk tejföllel /nem sajnáljuk/megszórjuk reszelt sajttal.
A Krumplit nem a sajt reszelőn , hanem a másik oldalán lévő kicsit nagyobb reszelőn reszeljük le.
A tészta hozzávalóit a robotgép üstjébe tesszük és alaposan kidagasztjuk, majd letakarva 60 percig pihentetjük A paradicsomnak kikaparjuk a magjait, a húsos részt felaprítjuk az o...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPitetészta:20 dkg lisztfél kk só13 dkg vaj (jéghideg)1 ek víz (jéghideg)Töltelék:25 dkg gomba1 gerezd fokhagyma6 dkg sajt (cheddar vagy gouda)4 darab tojás (L-es)2,5 dl tej40 g par...
Elkészítési idő: 15 perc+1 óra Nehézség: KönnyűA rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd 1,5x-es mennyiségű sós és ételízesítős vízben, fedő alatt puhára főzzük. A kelkáposztát felcsíkozzuk, és 2 liter forrásban lévő leve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1.Felcsíkozzuk a csirkemellet. 2. A csirkéhez adjuk a chilit, köményt, finomra vágott fokhagymát, oregánót, fekete borsot, és a sót. 3. Öntünk rá kevés olívaolajat, és jól összek...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: Közepes