8-10-szelet csirke mell
6-közepes burgonya
1-tojás
só , bors
5-6-evőkanál liszt
15-20 dkg reszelt sajt
Fejenként 2-szelet húst kiklopfolunk , megsózzuk. A krumplit lereszeljük, sóval borssal ízesítjük.Hozzá keverünk 1-tojást ,és annyi lisztet hogy lágy masszát kapjunk .
A hússzeletet először lisztbe , majd a tócsniba mártjuk. majd bő forró olajban ropogósra sütjük . A lecsepegtetett húst tűzálló tálba rakjuk , meglocsoljuk tejföllel /nem sajnáljuk/megszórjuk reszelt sajttal.
A Krumplit nem a sajt reszelőn , hanem a másik oldalán lévő kicsit nagyobb reszelőn reszeljük le.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, kihűtjük. Áttörjük. A liszttel, sóval, tojással és a sütőporral összekeverjük, hogy könnyen bírjunk vele dolgozni. Kb. fél centi vastagra kiny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 25 dkg darált húst kevés olajon előpároljuk. A 15 dkg nyers rizst előfőzés nélkül egy margarinnal kikent hőálló tál aljára tesszük, rárétegezzük a darált húst és a 20 dkg. fagyas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a sót és a kukoricadarát, végül összegyúrjuk. A masszát állni hagyjuk 15 percig, majd kis gombócokat formázunk belőle és tenyérrel...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Nehéz1. Spenót előkészítése: Mosd meg a spenótot, majd forralj fel egy lábas vizet. Blansírozd a spenótot 2-3 percig, majd szűrd le és aprítsd fel. 2. Töltelék készítése: Egy tálban ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű