8-10-szelet csirke mell
6-közepes burgonya
1-tojás
só , bors
5-6-evőkanál liszt
15-20 dkg reszelt sajt
Fejenként 2-szelet húst kiklopfolunk , megsózzuk. A krumplit lereszeljük, sóval borssal ízesítjük.Hozzá keverünk 1-tojást ,és annyi lisztet hogy lágy masszát kapjunk .
A hússzeletet először lisztbe , majd a tócsniba mártjuk. majd bő forró olajban ropogósra sütjük . A lecsepegtetett húst tűzálló tálba rakjuk , meglocsoljuk tejföllel /nem sajnáljuk/megszórjuk reszelt sajttal.
A Krumplit nem a sajt reszelőn , hanem a másik oldalán lévő kicsit nagyobb reszelőn reszeljük le.
A nyers krumplit lereszelem, zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítem. Hagyom, hogy engedjen egy kis levet (ez fogja össze a tojás helyett). Belekeverem a keményítőt, és nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFejtet babot 4-liter vízbe fel rakom, és 40-percig főzöm, hagymát vékonyra szeletelem és két kanál olajon megpuhítom, hozzá adom a felkarikázott kolbászt, kockára vágott sonkát, é...
Elkészítési idő: 10/perc Nehézség: KönnyűEgy turmixgépbe adagoljuk a tojást, a tejet, a lisztet és medvehagymát, majd alaposan összeturmixoljuk. Az így kapott palacsintatésztát ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk. Egy te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízbe tesszük, és kis lángon megfõzzük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha. Ha megfõtt hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsepeg...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: Közepes