• padlizsán
• paradicsom (friss vagy aszalt)
• füstölt tofu
• hagyma
• só
• szőlőmagolaj
• por- és zöldfűszerek (pl.: pirospaprika+római kömény+kevés bors keveréke illetve kakukkfű- és rozmaringág)
Egy mázas cseréptálba szőlőmagolajat öntök, erre fektetem az előzetesen meghámozott és felszeletelt padlizsánokat, megszórom porfűszer-keverékkel, erre karikára vágott hagymát és paradicsomot rétegzek, majd megszórom kockára vágott füstölt tofudarabokkal.
Erre megint padlizsán következik és így folytatom a sort, míg van a hozzávalókból. A tetejét meglocsolom olajjal és ráteszem a kakukkfű és rozmaring ágat.
Fóliával letakarva sütöm.
Egy 1-1,5 kg-os kelkáposztát a torzsa nélkül kisebb darabokra vágtam. Vízben, amit sóval, köménymaggal és fokhagymával ízesítettem fél puhára megfőztem. Miután megfőtt, leszűrtem é...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz2-3 dkg vajon megdinszteltem a sonkahagymát, hozzáadtam a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot. Félretettem hűlni. Összeállítottam a tojáskrémet. Tojáskrém: a finomra reszelt toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet összekeverjük a zabpehellyel, a zabkorpával, a 2 tojással, a fűszerekkel. Szilikon lapot megszórunk zabkorpával, ráterítjük a húst, egymás mögé a tojásokat, ráterítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy edényben jól összedolgozzuk a tojással, fúszerekkel, majd a prézlivel. Kis gombócokat formálunk a masszából és kicsit megolajozott tepsire rakjuk őket. 150 fokon...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű