• padlizsán
• paradicsom (friss vagy aszalt)
• füstölt tofu
• hagyma
• só
• szőlőmagolaj
• por- és zöldfűszerek (pl.: pirospaprika+római kömény+kevés bors keveréke illetve kakukkfű- és rozmaringág)
Egy mázas cseréptálba szőlőmagolajat öntök, erre fektetem az előzetesen meghámozott és felszeletelt padlizsánokat, megszórom porfűszer-keverékkel, erre karikára vágott hagymát és paradicsomot rétegzek, majd megszórom kockára vágott füstölt tofudarabokkal.
Erre megint padlizsán következik és így folytatom a sort, míg van a hozzávalókból. A tetejét meglocsolom olajjal és ráteszem a kakukkfű és rozmaring ágat.
Fóliával letakarva sütöm.
A megtisztított burgonyát vágjuk közepes méretű kockákra, majd bő vízben főzzük puhára, utána krumplinyomó segítségével törjük össze. A krumplihoz kezdjünk el evőkanál segítségéve...
Elkészítési idő: 1+1 óraA babot előző este áztassuk be. A vöröshagymát és a szalonnákat kockára vágjuk. A szalonnát elkezdjük pirítani, amikor kisült belőle a zsír (szalonnát mi ki szoktuk szedni belőle)...
Elkészítési idő:A húst, a bulgurt, az apróra vagdosott hagymát és a tojásokat egy tálba tesszük, fűszerezzük, és jól összegyúrjuk. A vajat felmelegítjük, a lisztet belekeverjük és enyhén megpirítj...
Elkészítési idő:Mindent beleteszel az edénybe ,és felengeded vízzel hogy bőven ellepje 2-3 órára beteszed fedővel letakarva a sütőbe. A vöröshagymát és a husikat kockára vágva. Mikor már majdnem...
Elkészítési idő: