5 dkg bébi spenót
1 kis fej karfiol (virágaira szedve)
1 kis fej vöröshagyma (szeletelve)
½ csésze reszelt mozzarella (és még egy kicsi a tetejére)
2 ek tejszín
1 ek vaj (és még egy kicsi a vöröshagyma pirításához)
½ tk őrölt szerecsendió
1 csipet őrölt szegfűszeg
só és bors
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 2. Forralj vizet egy közepes fazékban. Amikor már lobog, szórd bele a karfiolvirágokat, és főzd 10 percig. 3. Amikor megfőttek, szűrőkanállal szedd ki, és tedd a karfiolta konyhai robotgépbe. Gyors keverővel dolgozd össze a tejszínnel és a vajjal. Ízesítsd sóval és borssal. 4. Mialatt a karfiol fő, a vajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd add hozzá a spenótot, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Fonnyaszd meg.Keverd össze a karfiolt, a vöröshagymás spenótot a sajttal. Fűszerezd még, ha szükséges. Kanalazd át a keveréket egy vasöntvény serpenyőbe vagy egy kisebb sütőedénybe. Szórd meg a maradék sajttal.Csúsztasd a sütőbe és süsd aranybarnára.
Egy római tálat fél órára hideg vízbe áztatunk. A húst kicsontozzuk, és kisebb tenyérnyi darabokra szeljük. A káposztát - ha túl savanyú - átmossuk, a krumplit, a hagymát és a fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor), és a vízzel felöntve sűrű masszát készítün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymat kockakra vagom. A krumplit meghamozom, es felszeletelem mind a sult krumplihoz szoktam. A hagymat az olajon uvegesre dinsztelem, hozzaadom a csikokra vagott szalamit ,...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA húst megmossuk és felszeleteljük, majd egy kiolajozott tepsibe tesszük. Fűszerezzük és jól elkeverjük, hogy mindenhová jusson, majd meglocsoljuk az olajjal és 180 fokos sütőben p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű