5 dkg bébi spenót
1 kis fej karfiol (virágaira szedve)
1 kis fej vöröshagyma (szeletelve)
½ csésze reszelt mozzarella (és még egy kicsi a tetejére)
2 ek tejszín
1 ek vaj (és még egy kicsi a vöröshagyma pirításához)
½ tk őrölt szerecsendió
1 csipet őrölt szegfűszeg
só és bors
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 2. Forralj vizet egy közepes fazékban. Amikor már lobog, szórd bele a karfiolvirágokat, és főzd 10 percig. 3. Amikor megfőttek, szűrőkanállal szedd ki, és tedd a karfiolta konyhai robotgépbe. Gyors keverővel dolgozd össze a tejszínnel és a vajjal. Ízesítsd sóval és borssal. 4. Mialatt a karfiol fő, a vajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd add hozzá a spenótot, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Fonnyaszd meg.Keverd össze a karfiolt, a vöröshagymás spenótot a sajttal. Fűszerezd még, ha szükséges. Kanalazd át a keveréket egy vasöntvény serpenyőbe vagy egy kisebb sütőedénybe. Szórd meg a maradék sajttal.Csúsztasd a sütőbe és süsd aranybarnára.
1. A csirkemelleket az olajon fehéredésig párolom 2. Hozzáadom a zöldségeket 4. Ezután az ananász, ananászlé, bambuszrügy, ketchup, chili szósz, méz, borecet és a szójaszósz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzemélyenként 20-25 dkg, apró kockákra vágott burgonyát puhára főzünk annyi sós vízben, amennyi jól ellepi. Ha megfőtt, saját levében összetörjük, és állandó keverés mellett kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk. Ennél a pontná...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyűkésőbb
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű