Családireceptkönyv.hu

Gáspár-féle bolognai, marhahúsgombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Marha hátszín 0,5 kg
Durum spagetti tészta (1 zacskó)
oliva olaj

bors
hámozott konzerv paradicsom (2db)
vöröshagyma
fokhagyma
szárzeller
petrezselyem
zeller (1 db)
kakukkfű
bazsalikom
répa (2-3db)
oregáno
babérlevél
barna cukor
Pasotta di Pomodorro paradicsomszósz.
parmezán sajt

Elkészítés:


Megpucoljuk az összes zöldséget (hagyma, fokhagyma, zeller, répa). Majd beledobáljuk az aprítógépbe.
Ledaráljuk a marhahúst. Elkeverjük sóval és borssal.
Kicsi gombócokat formálunk belőle. Majd olíva olajon megsütjük.
Feltesszük a vizet forrni a tésztának, amit sózunk.
Kiszedjük a gombócokat, majd ugyan abban az olajban elkezdjük pirítani a hagymát és a fokhagymát. Ha megpirult, beletesszük a répát, a zellert és ezeket is sütjük, gyakran kevergetjük.
Felöntjük borral és nagy lángon addig forraljuk, amíg a bor el nem párolog. Babérlevelet dobunk bele.
Beletesszük a forró vízbe a tésztát.
Ráöntjük a hámozott paradicsomkonzervet és a paradicsomszószt.
Fűszerezzük. Sót, borsot és friss bazsalikomot teszünk bele. Petrezselymet aprítunk bele, kakukkfüvet és oregánót adunk hozzá. Kóstolás után barna cukrot adunk hozzá ízlés szerint. Kiszedjük a tésztát, leszűrjük.
Visszatesszük a húsgombócokat a szószba és együtt rottyantunk rajta egyet, majd tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Durván szaftos kacsaburger
Durván szaftos kacsaburger

A szószokhoz először a rozmaringot finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a majonézhez, amibe belenyomunk egy gerezd fokhagymát is, majd az egészet összekeverjük. A balzsamecetet hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott egytálétel gyorsan és egyszerűen
Rakott egytálétel gyorsan és egyszerűen

A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húst. 6-7 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a parad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsós nokedli
Lecsós nokedli

A nokedlihez összekeverjük lisztet tojással vízzel és a sóval. Egy nagyobb fazékba felteszünk vizet forrni amibe teszünk 1 ek sót. Lobogó víz fölé tesszük a nokedliszaggatót. Be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Langalló
Langalló

Az élesztőt felfuttatjuk kb 2 dl cukros tejben. A folyadék szükségletét langyos vízzel pótoljuk. Ez kb még 3 dl . Mindent gyúrjunk össze. Egy viszonylag lágy tésztát kell kapnunk....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk