Családireceptkönyv.hu

Gáspár-féle bolognai, marhahúsgombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Marha hátszín 0,5 kg
Durum spagetti tészta (1 zacskó)
oliva olaj

bors
hámozott konzerv paradicsom (2db)
vöröshagyma
fokhagyma
szárzeller
petrezselyem
zeller (1 db)
kakukkfű
bazsalikom
répa (2-3db)
oregáno
babérlevél
barna cukor
Pasotta di Pomodorro paradicsomszósz.
parmezán sajt

Elkészítés:


Megpucoljuk az összes zöldséget (hagyma, fokhagyma, zeller, répa). Majd beledobáljuk az aprítógépbe.
Ledaráljuk a marhahúst. Elkeverjük sóval és borssal.
Kicsi gombócokat formálunk belőle. Majd olíva olajon megsütjük.
Feltesszük a vizet forrni a tésztának, amit sózunk.
Kiszedjük a gombócokat, majd ugyan abban az olajban elkezdjük pirítani a hagymát és a fokhagymát. Ha megpirult, beletesszük a répát, a zellert és ezeket is sütjük, gyakran kevergetjük.
Felöntjük borral és nagy lángon addig forraljuk, amíg a bor el nem párolog. Babérlevelet dobunk bele.
Beletesszük a forró vízbe a tésztát.
Ráöntjük a hámozott paradicsomkonzervet és a paradicsomszószt.
Fűszerezzük. Sót, borsot és friss bazsalikomot teszünk bele. Petrezselymet aprítunk bele, kakukkfüvet és oregánót adunk hozzá. Kóstolás után barna cukrot adunk hozzá ízlés szerint. Kiszedjük a tésztát, leszűrjük.
Visszatesszük a húsgombócokat a szószba és együtt rottyantunk rajta egyet, majd tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dallos
Babos-répás sajtos fasírt
Babos-répás sajtos fasírt

1. A répát megfőzzük, a sajtot kicsi kockára vágjuk. 2. A babot levével együtt, a tojással, a répával, a foghagymával és a fűszerekkel összeturmixoljuk, és egy tálba öntve hozzáke...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paprikás krumpli újraértelmezve, láblógatva
Paprikás krumpli újraértelmezve, láblógatva

Nézzük, mi kerül bele: kockára vágott burgonya, húsos szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, fokhagyma, felkarikázott kolbász. Ízesítés: só, pirospaprika. Ha minden összetevő be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Kolozsvári rakott káposzta
Kolozsvári rakott káposzta

1. 20-30 perc alatt, kevés vízzel, csipetnyi őrölt köménnyel és 2-3 babérlevéllel majdnem puhára párolom a káposztát. 2. Amíg fő a káposzta, az aprított hagymát olajon üveges...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Monamari
Tepsis pizza
Tepsis pizza

A hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalámi, son...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk