menu

Családireceptkönyv.hu

Nagykőrösi aprópecsenye Ágnes:) módra


Írta:

Adag: 6-8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


hozzávalók 6-8 személyre:
1kg pulyka alsó comb filé vékony csíkokra darabolva (mint a tokányhoz)
-sárga és zöld hüvelyű bab
-sárgarépa
-zöldborsó
(ezek egyforma mennyiségben, kb. 25-25 dkg)
-1 doboz csemegekukorica
-1 nagy paradicsompaprika
só, bors, pirospaprika, egyéb fűszer ízlés szerint
étolaj
kőrösi ketchup vagy 1 kis doboz kőrösi sűrített paradicsom
1,5kg krumpli
6-8db csemegeuborka apróra darabolva

Elkészítés:


A babokat "konzervméretűre" daraboljuk ( vagy eleve konzerv- vagy fagyasztott zöldségeket használunk ), a sárgarépát és a paprikát felkockázzuk.
A pulykahusit kevés olajon jól átsütjük, kiskanálnyi pirospaprikával megszórjuk, ízlés szerint fűszerezzük, kevés vizet öntve alá, puhára pároljuk-sütjük. Ügyeljünk, hogy egy kis szaftja maradjon!
A zöldségeket -az uborka kivételével - ízlés szerint fűszerezve puhára pároljuk, a végén hozzáadjuk a paradicsompürét (ketchupot).
A megtisztított, vékony hasábokra darabolt krumplit olajban kisütjük.

A készre sütött szaftos husit összeforgatjuk a zöldségekkel, belekeverjük az apróra darabolt uborkát is és a sült krumplival tálaljuk (ezzel is összeforgathatjuk).

Trükkök, tippek, praktikák:


Legjobb tudomásom szerint nincs ilyen "helyi specialitás", így kigondoltam, mik a város ismert, neves élelmiszerei - amíg "élt"a konzervgyárunk, addig ez nem volt kérdés:
- pulyka; sokan nem is tudják, hogy pl. a II. világháborút megelőzően Nagykőrös Angliába irányuló pulyka exportja igen jelentős volt !
(Nagykőrösön Benedek József és fia 1870-ben alapított gyümölcs és baromfiexport céget. A brit királyi udvar és a londoni elit karácsonyi pulykáját is ez a Benedek-cég szállította. Az 1930-as években a vállalkozás évente már mintegy 200 ezer pulykát értékesített Angliában.)
- zöldborsó, zöldbab, kukorica, sárgarépa, paradicsom és az UBORKA!
Eredeti receptleírásom - levédve :)
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=yaskane&pid=22428&blog_cim=Nagyk%F5r%F6si%20apr%F3pecsenye

Nagykőrösi aprópecsenye Ágnes:) módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Sajtos pufi
Sajtos pufi

A sajtot, a lisztet, a sót és a tojásokat egy nagyobb edénybe öntjük, és jól összedolgozzuk. Egy kávéskanálnyi adagot kimérünk a tésztából, és nedves kézzel, golyókat formálunk....

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piedone hagymás babja
Piedone hagymás babja

A kis kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, és az ujjnyi szeletekre vágott tarja mindkét oldalát megpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, majd kis vizet aláöntve, az elpárolg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ZÖLDFŰSZERES RAKOTT KÁPOSZTA
ZÖLDFŰSZERES RAKOTT KÁPOSZTA

A káposztát nagyobb darabokra vágjuk, és sós vízben feltesszük párolni. Hozzáadjuk az őrölt köményt, és forrástól számítva kb. 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük. Közben egy másik l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lapcsánka
Lapcsánka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk