• 0,5 kg darált hús
• 2 tasak rizs
• 1 kis csomag (450g) fagyos mexikói vegyes zöldség
• 1 cs mexikói fűszerkeverék
• 1 nagy doboz tejföl
• 1 fej vöröshagyma
• só, bors, paprika
• sajt
A rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem a darált húst. A húst fűszerezem egy fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, csipet sóval és kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve párolom úgy, hogy egy kis szaft maradjon rajta. Vajjal kikent üvegtálba rétegezem a rizst, rá egy kis frissen őrölt borsot, rá a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével) aztán a darált húst. A tejfölt összekeverem egy csipet sóval, a megmaradt zöldségkeverékkel és egy kis borssal. Lekenem vele egyenletesen a réteges zöldségeket és a husit, aztán egy jó nagy marék reszelt sajttal beterítem az egészet. Előmelegített sütőben összesütöm, míg a sajt aranybarnára pirul a tetején. Jó étvágyat kívánok hozzá!
A darált húst tálban befűszerezzük, majd a rizst beletesszük és ezzel összegyúrjuk a töltelket. A z.paprikákat megpucoljuk, a csumáját kiszedjük, amit lehet ebből is hasznosítunk...
Elkészítési idő: 1,5-2 ó Nehézség: KönnyűElőször a golyókat állítjuk össze. A darált húst egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk és egész apró golyókat formázunk. (Nekem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát és a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk és felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje (a sűrített paradicsom ot előzőleg simára elkeverjük vízzel). Sózzuk, ízlé...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű