• 0,5 kg darált hús
• 2 tasak rizs
• 1 kis csomag (450g) fagyos mexikói vegyes zöldség
• 1 cs mexikói fűszerkeverék
• 1 nagy doboz tejföl
• 1 fej vöröshagyma
• só, bors, paprika
• sajt
A rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem a darált húst. A húst fűszerezem egy fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, csipet sóval és kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve párolom úgy, hogy egy kis szaft maradjon rajta. Vajjal kikent üvegtálba rétegezem a rizst, rá egy kis frissen őrölt borsot, rá a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével) aztán a darált húst. A tejfölt összekeverem egy csipet sóval, a megmaradt zöldségkeverékkel és egy kis borssal. Lekenem vele egyenletesen a réteges zöldségeket és a husit, aztán egy jó nagy marék reszelt sajttal beterítem az egészet. Előmelegített sütőben összesütöm, míg a sajt aranybarnára pirul a tetején. Jó étvágyat kívánok hozzá!
A karfiolt megtisztítom és rózsáira szedve, sós vízben megfőzöm. Még melegen kivajazott tűzálló tálba teszem, s a következő keverékkel leöntöm. Az egész tojásokat jól elhabarom a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és olajban mindkét oldalát megsütjük. Egy tálra szedjük és félretesszük. A vöröshagymát kockára vágjuk és kevés olajon addig pirí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kis kockákra vágott bacont kevés olívaolajon megpirítom. Erre jön a hagyma, összepirítom. A gombát csak annyi ideig hagyom a tűzön, amíg átmelegedik. Összeforgatom a hagymával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat meghámozzuk, és kb. 2-3 mm vastagságúra szeleteljük őket. Az olajon a felkockázott bacont megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd a spenótot is. Ha a spen...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű