menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos tepsis krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4-5 db. krumpli ( 60 dkg körül)
egy evőkanál olaj
egy púpozott evőkanál érlelt tehén sajt(parmezán jellegű)
egy mokkáskanál édes nemes pirospaprika
só ízlés szerint

Elkészítés:


A krumplit megpucoljuk, majd 2,5-3 mm vastag karikára szeljük.

Egy fazékban két csipet sóval,és annyi vízzel,hogy ellepje feltesszük a lángra, megfőzzük, vigyázzunk,hogy ne főjön szét,majd leszűrjük.
Közben a sütőt 180 fokra melegítjük.Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, megolajazzuk, majd belerakjuk a leszűrt krumplit, egy kicsit összeforgatjuk az olajjal és betesszük a sütőbe. ( Lehet rá tenni zöld fűszert, a kakukkfű nagyon finom).

Kb 20 percig sütjük.

Közben lereszeljük a sajtot,összekeverjük a pirospaprikával, ráhintjük a sült krumplira és visszatesszük a sütőbe és rápirítjuk a sajtot.

Forrón tálaljuk. Bármilyen salátával finom. Akár köretként is tálalható.



Tipp: Ízesíthetjük zöld fűszerrel kakukkfűvel,petrezselyemzölddel.

Sajtos tepsis krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

1. A húst – miután inas, hártyás részeit lefejtettük – 2 centis kockákra, a megtisztított hagymát finomra vágjuk. Egy lábasban az olajon a hagymát megfonnyasztjuk, a húst hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kuglófos Baconos Csirkemell
Kuglófos Baconos Csirkemell

hús+tejfől+fűszer+reszelt sajt-->összekeverem+liszt. Formába a bacon+csirke+bacon+sajt :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lusta rizses csirke sütőben
Lusta rizses csirke sütőben

A tejfölt keverjük össze a fűszerekkel, öntsük rá a húsra és tegyük hűtőbe félórára. A megtisztított hagymát vágjuk apróra, a meghámozott répát reszeljük le és kevés olajban dinszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
burgonyakrokett
burgonyakrokett

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. 2. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és ízlés szerint sózzuk, majd jól összegyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk