1 kisebb fej karfiol,
Fél kg Kométa darált hús lapockából
1 csomag Somogyi bacon szalonna
1 tojás
3 ek zsemlemorzsa
1 zsömle
1 fej apróra vágott vöröshagyma
3 cikkely fokhagyma, só, bors, vegeta,
2 ek libazsír
Körethez: burgonya, újhagyma, vagy póréhagyma
A karfiolt – egészben hagyva – sós, vegetás vízben félpuhára főzünk.
A darált húshoz hozzákeverjük a tojást, zsemlemorzsát és a jól kinyomkodott zsömlét.
Ízesítjük egy fej nagyon apróra összevágott és a libazsíron megdinsztelt vöröshagymával, 3 cikkely fokhagymával, sóval, törött borssal.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsi közepébe kör alakban elrendezzük a bacon szalonnát, középre rakjuk a karfiolt és köréje rendezzük a fűszeres húsmasszát, jól rányomogatva a karfiolra. A szalonnával beborítjuk úgy, hogy a hosszabb részeket konyhai ollóval elvágjuk és ezzel pótoljuk a szalonnamentes hézagokat. A burgonyát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk , megszórjuk kevés kakukkfűvel és meglocsoljuk 1 evőkanál olvasztott libazsírral. Jól összeforgatjuk és a karfiol köré rendezzük.
Az egészet befedjük vizes sütőpapírral és 180 fokon, légkeveréssel 50 percen át sütjük, majd a fóliát levéve, pirosra sütjük.
Jó sok házi savanyúsággal tálaljuk.
A zöldségeket előkészítjük és feldaraboljuk. A hagymát megpirítjuk, majd ezen megpároljuk a zöldségeket. Elkészítjük a szószt: sajtot reszelünk, a tejfölt és a tojást összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát ledaráljuk, picit lepirítjuk, az összes hozzávalót tedd be egy turmixgépbe, és keverd, míg egyenletesen sima nem lesz. A sültkrumplit szórd meg a sajttal (vagy túróval) és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés A tepsi aljára terítem a kockákra vágott szalonnát, erre kerül a felkarikázott nyers burgonya fele. Megsózom. Rárakom a karikákra vágott kolbászt, vöröshagymát (kis dar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bucik tetejét levágjuk,egy kevés bélzetet kiszedünk. Annak a helyére töltjük sorban a hozzávalókat a tojássárga kivételével. Sütőbe toljuk 20 percre majd 1-1 tojássárgát a tete...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes