menu

Családireceptkönyv.hu

Karfiol bomba


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kisebb fej karfiol,
Fél kg Kométa darált hús lapockából
1 csomag Somogyi bacon szalonna
1 tojás
3 ek zsemlemorzsa
1 zsömle
1 fej apróra vágott vöröshagyma
3 cikkely fokhagyma, só, bors, vegeta,
2 ek libazsír
Körethez: burgonya, újhagyma, vagy póréhagyma

Elkészítés:


A karfiolt – egészben hagyva – sós, vegetás vízben félpuhára főzünk.
A darált húshoz hozzákeverjük a tojást, zsemlemorzsát és a jól kinyomkodott zsömlét.
Ízesítjük egy fej nagyon apróra összevágott és a libazsíron megdinsztelt vöröshagymával, 3 cikkely fokhagymával, sóval, törött borssal.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsi közepébe kör alakban elrendezzük a bacon szalonnát, középre rakjuk a karfiolt és köréje rendezzük a fűszeres húsmasszát, jól rányomogatva a karfiolra. A szalonnával beborítjuk úgy, hogy a hosszabb részeket konyhai ollóval elvágjuk és ezzel pótoljuk a szalonnamentes hézagokat. A burgonyát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk , megszórjuk kevés kakukkfűvel és meglocsoljuk 1 evőkanál olvasztott libazsírral. Jól összeforgatjuk és a karfiol köré rendezzük.
Az egészet befedjük vizes sütőpapírral és 180 fokon, légkeveréssel 50 percen át sütjük, majd a fóliát levéve, pirosra sütjük.
Jó sok házi savanyúsággal tálaljuk.

Karfiol bomba

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Parasztreggeli
Parasztreggeli

A krumplit szeleteld vagy kockázd fel, főzd meg. A füstölt szalonnát vágd csíkokra vagy apró kockákra A hagymát vágd apróra. A szalonnát süsd pirosra, tedd hozzá a hagymát, resz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Morzsás kelbimbó
Morzsás kelbimbó

A kelbimbót mosás, tisztítás után kevés olaj-vaj keverékére tettem, fűszereztem, alámelegítettem és ebbe az olvadt fűszeres zsiradékban alaposan mindenhol megforgattam. Hozzáadtam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Felvidéki sztrapacska
Felvidéki sztrapacska

Elkészítés: 1.) A szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy teflonban ropogósra sütjük. A pirosra sült szalonnadarabkákat kiszedjük egy tányérra, és félre tesszük. 2. Egy nagy fazé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyoza
Gyoza

Gyoza tészta: 1.Olyan tésztát gyúrjunk a hozzávalókból, hogy az ne legyen ragacsos, s az állaga olyan puha legyen, mint a fülcimpa. 2.Takarjuk le a tésztát nedves konyharuhával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk