1 kisebb fej karfiol,
Fél kg Kométa darált hús lapockából
1 csomag Somogyi bacon szalonna
1 tojás
3 ek zsemlemorzsa
1 zsömle
1 fej apróra vágott vöröshagyma
3 cikkely fokhagyma, só, bors, vegeta,
2 ek libazsír
Körethez: burgonya, újhagyma, vagy póréhagyma
A karfiolt – egészben hagyva – sós, vegetás vízben félpuhára főzünk.
A darált húshoz hozzákeverjük a tojást, zsemlemorzsát és a jól kinyomkodott zsömlét.
Ízesítjük egy fej nagyon apróra összevágott és a libazsíron megdinsztelt vöröshagymával, 3 cikkely fokhagymával, sóval, törött borssal.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsi közepébe kör alakban elrendezzük a bacon szalonnát, középre rakjuk a karfiolt és köréje rendezzük a fűszeres húsmasszát, jól rányomogatva a karfiolra. A szalonnával beborítjuk úgy, hogy a hosszabb részeket konyhai ollóval elvágjuk és ezzel pótoljuk a szalonnamentes hézagokat. A burgonyát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk , megszórjuk kevés kakukkfűvel és meglocsoljuk 1 evőkanál olvasztott libazsírral. Jól összeforgatjuk és a karfiol köré rendezzük.
Az egészet befedjük vizes sütőpapírral és 180 fokon, légkeveréssel 50 percen át sütjük, majd a fóliát levéve, pirosra sütjük.
Jó sok házi savanyúsággal tálaljuk.
A zsemlét, a kolbászt, a bacont, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot vékony szeletekre vágjuk. Egy tálban verjük fel a tojást, sózzuk meg és adjunk hozzá tejet. Egy hőálló tá...
Elkészítési idő:Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a szeletelt sajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tettem, épp csak, hogy kissé összeolvadj...
Elkészítési idő:A vizet, az olívaolajat, a cukrot, valamint a porélesztőt összekeverni hozzáadni a lisztet és a sót. 1 órát kelni hagyni, utána átgyúrni, kettészedni (két pizzára elég, ami nem k...
Elkészítési idő: 1/2 óra