2 db csirkemell
2 db Knorr Tyúkhúsleves-kocka
200 g rizs hosszúszemű, vagy paella
3 db hal tömör húsú
2 db erős kolbász erős, pld.: Chorizo
500 g tenger gyümölcsei
2 db paprika kicsi
15 dkg zöldborsó konzerv is lehet
3 db fokhagymagerezd
2 evőkanál paradicsom sűrített
1 csipet sáfrány
0.50 csokor petrezselyemzöld
1 db citrom vagy lime a díszitéshez
80 ml olívaolaj
Három kanálnyi olívaolajon pirítsuk meg a fokhagymát, majd tegyük át a paellás edénybe. A fokhagyma után maradt olajon néhány másodpercig pirítsuk a durvára vágott petrezselymet, majd a sáfránnyal együtt adjuk a fokhagymához és pépesítsük.
Öntsünk a paellás serpenyőbe négy kanál olívaolajat és pirítsuk benne aranybarnára a kockákra vágott csirkemellet. Vegyük ki és ismételjük meg ezt az eljárást a hallal, a paprikával és a kolbászkarikákkal.
Forrósítsuk fel a serpenyőben maradt olajat és süssük benne a rizst 2 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát, petrezselyem pépet és öntsük fel 1 liter vízzel.
Dobjuk bele a Knorr kockát és addig főzzük kis lángon, amíg a rizs felszívja a folyadék nagyját és megpuhul.
Ezután adjuk hozzá az elősütött csirkét, a tenger gyümölcseit, a paradicsompürét és az összes, korábban elősütött alkotóelemet. Szükség esetén adjunk még hozzá egy kis vizet. Fedő alatt főzzük kb.15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A végén adjuk hozzá a zöldborsót. A paellát megszórhatjuk petrezselyemzölddel, vagy apró citrom, vagy lime darabokka
Rizs nélkül is elkészíthetjük, akkor tegyünk bele több zöldségfélét.
A csirkehúst megtisztítjuk és fűszerezzük sóval, borssal. Egy hőálló edény aljára rakjuk őket. A babot előfőzzük és lecsepegtetjük. A paradicsomléből, a paradicsompüréből és a f...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hagymát felkockázzuk és üvegesre pároljuk. Rátesszük a darált húst, lepirítjuk, majd a kukoricával további 2-3 percig sütjük. Ezután felöntjük tejszínnel,belenyomjuk a fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit pucold meg, és karikázd fel vékonyan. Főzd sós vízben nyolc-tíz percig, majd szűrd le. A bacont vágd kis darabokra, és süsd öt percig egy evőkanál olajon. Keverd össze a...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű1.Elkészítjük a tölteléket: a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát szeleteljük, a paprikát kis kockákra daraboljuk, a fokhagymagerezdeket kés lapjával összenyomjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű