Családireceptkönyv.hu

Navarrai paella


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 db csirkemell
2 db Knorr Tyúkhúsleves-kocka
200 g rizs hosszúszemű, vagy paella
3 db hal tömör húsú
2 db erős kolbász erős, pld.: Chorizo
500 g tenger gyümölcsei
2 db paprika kicsi
15 dkg zöldborsó konzerv is lehet
3 db fokhagymagerezd
2 evőkanál paradicsom sűrített
1 csipet sáfrány
0.50 csokor petrezselyemzöld
1 db citrom vagy lime a díszitéshez
80 ml olívaolaj

Elkészítés:


Három kanálnyi olívaolajon pirítsuk meg a fokhagymát, majd tegyük át a paellás edénybe. A fokhagyma után maradt olajon néhány másodpercig pirítsuk a durvára vágott petrezselymet, majd a sáfránnyal együtt adjuk a fokhagymához és pépesítsük.
Öntsünk a paellás serpenyőbe négy kanál olívaolajat és pirítsuk benne aranybarnára a kockákra vágott csirkemellet. Vegyük ki és ismételjük meg ezt az eljárást a hallal, a paprikával és a kolbászkarikákkal.
Forrósítsuk fel a serpenyőben maradt olajat és süssük benne a rizst 2 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát, petrezselyem pépet és öntsük fel 1 liter vízzel.
Dobjuk bele a Knorr kockát és addig főzzük kis lángon, amíg a rizs felszívja a folyadék nagyját és megpuhul.
Ezután adjuk hozzá az elősütött csirkét, a tenger gyümölcseit, a paradicsompürét és az összes, korábban elősütött alkotóelemet. Szükség esetén adjunk még hozzá egy kis vizet. Fedő alatt főzzük kb.15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A végén adjuk hozzá a zöldborsót. A paellát megszórhatjuk petrezselyemzölddel, vagy apró citrom, vagy lime darabokka

Trükkök, tippek, praktikák:


Rizs nélkül is elkészíthetjük, akkor tegyünk bele több zöldségfélét.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bakonyi folytott hús
Bakonyi folytott hús

Elő veszek egy Jénai tálat!! Felszeletelem a tarját ,Jénai aljára pici zsírt vagy olajat teszek abba a tarja szelet én 2 db-szoktam attól függ mekkorák a húsok, a húsra rákarikázo...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Sonkás tészta
Sonkás tészta

A tésztát szokásos módon megfőzzük. Nem puhára, csak "ressre"! Amíg a tészta fő, ledaráljuk a sonkát. A tésztát leszűrjük, a főzőedénybe visszatesszük, és összekeverjük a sonkamas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyers zöldségtekercs
Nyers zöldségtekercs

Az elkészítése roppant egyszerű. Daraboljunk, majd tegyük késes aprítóba. A massza legyen teljesen pépes állagú. Terítsük ki a tapadásmentes lapra, és pár óra alatt aszaljuk meg....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk