2 db tojás
1 bögre liszt
kapor
2 bögre tej
1 tasak sütőpor
15 dkg sajt ( trappista + füstölt vagy parmezán fele-fele arányban )
1 teáskanál cukor (opcionális)
1 teáskanál só
1 teáskanál olaj
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
A kaprot mossuk meg és vágjuk apróra. Friss nem lévén, a mélyhűtött is használható, a szárított már nem a legjobb erre a célra. A tojásokat tegyük egy tálba, sózzuk és robotgéppel verjük fel. Az ízharmóniáért és a palacsinta szép színéért tehetünk bele a cukrot és verjük tovább. Adjuk hozzá a tejet és a már kihűtött olvasztott vajat. Keverjük a lisztbe a sütőport óvatosan. Amikor tésztaállagú, öntsük hozzá a reszelt sajtot, a kaprot és a zúzott fokhagymát. Egy serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat és a szokásos módon süssük ki a palacsintákat. Tejföllel, esetleg majonézzel és reszelt sajttal kínáljuk. Ha további változatosságot szeretnénk vinni a palacsinták világába, akkor tölthetjük sajtkrémmel, vagy otthon készült májkrémmel, húskrémmel.
csirkemell-->csíkokra+sózom. Bunda: tojás+joghurt+liszt+só+paprika+bors+fokhagyma+víz-->palacsinta tészta állagú-->olajba kisütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelforralunk fél liter vizet, feloldjuk benne a leveskockát, és beleszórjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön kb. 25 percig főzzük. Ha megdagadt a dara, lehúzzuk a tűről, és állni hagyj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA húst a hagymával megpirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével (1 konzerv paradicsom + 2 dl víz). Fűszerezzük, és jól összefőzzük. Belekarikázzuk a paprikát. A zöldbabot előfőzz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű