50 dkg liszt ( bármilyen jó , én most búzafinom lisztet használtam )
2,5 dkg élesztő
3 ek méz
2 dl meleg víz
2 dl görög joghurt
1 ek olíva olaj
1,5 tk só
A lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson ( 15 perc ) . Hozzáadom a többi hozzávalót és jól kidagasztom . Meleg helyen egy órán át kelesztem . Lisztezett munka felületen átgyúrom . Ez szintén egy kicsit lágyabb tészta , úgyhogy bőven alá kell lisztezni ! 12 részre osztom . Kialakítom a zsemle formákat . Sütőlapos lemezre helyezem és további 30 percet kelesztem .200 fokos sütőben addig sütöm , amíg a teteje aranybarna színűvé nem válik ( 20-25 perc ) .
A hozzavalokbol tesztat gyurunk, jol kidolgozzuk. A sot a vege fele adjuk hozza. kellemes tapintasu, jol kezelheto tesztat kapunk.Mivel minden orszagban mas minosegu a liszt, igy a...
Elkészítési idő:A száraz anyagokat összekeverjük és hozzáadjuk a folyékony anyagok keverékét. Pár percig pihentetjük a tésztát, bambuszrostlisztes felületen átgyúrjuk, majd egy 35 cm széles körla...
Elkészítési idő:Élesztőt felfuttatjuk, jól kidagasztjuk a tésztát, majd legalább duplájára kelesztjük. Majd a tésztát megfelezzük, vékonyra nyújtjuk és megtöltjük. A töltelék: Fokhagymás tejf...
Elkészítési idő: