menu

Családireceptkönyv.hu

Puha joghurtos zsemle


Írta:

Elk. idő: 2 óra 10 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt ( bármilyen jó , én most búzafinom lisztet használtam )
2,5 dkg élesztő
3 ek méz
2 dl meleg víz
2 dl görög joghurt
1 ek olíva olaj
1,5 tk só

Elkészítés:


A lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson ( 15 perc ) . Hozzáadom a többi hozzávalót és jól kidagasztom . Meleg helyen egy órán át kelesztem . Lisztezett munka felületen átgyúrom . Ez szintén egy kicsit lágyabb tészta , úgyhogy bőven alá kell lisztezni ! 12 részre osztom . Kialakítom a zsemle formákat . Sütőlapos lemezre helyezem és további 30 percet kelesztem .200 fokos sütőben addig sütöm , amíg a teteje aranybarna színűvé nem válik ( 20-25 perc ) .

Puha joghurtos zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zsemle
Zsemle

1. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk. 2. A langyos vízbe beletesszük az élesztőt és cukrot, majd a hagyjuk hogy az élesztő felfusson. 3. Hozzáadjuk a felfuttatott éleszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szalagos török zsemle
Szalagos török zsemle

A tészta hozzávalóit a dagasztógéppel elkészíttetjük, kelesztőtálba tesszük és hagyjuk megkelni. Kis gombócokat formálunk (8 db-ot) és konyharuha alatt pihentetjük kb. 10-15 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karfi­ol­ke­nyér
Karfi­ol­ke­nyér

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Békebeli ropogós kifli
Békebeli ropogós kifli

A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélye...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk