menu

Családireceptkönyv.hu

Puha joghurtos zsemle


Írta:

Elk. idő: 2 óra 10 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt ( bármilyen jó , én most búzafinom lisztet használtam )
2,5 dkg élesztő
3 ek méz
2 dl meleg víz
2 dl görög joghurt
1 ek olíva olaj
1,5 tk só

Elkészítés:


A lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson ( 15 perc ) . Hozzáadom a többi hozzávalót és jól kidagasztom . Meleg helyen egy órán át kelesztem . Lisztezett munka felületen átgyúrom . Ez szintén egy kicsit lágyabb tészta , úgyhogy bőven alá kell lisztezni ! 12 részre osztom . Kialakítom a zsemle formákat . Sütőlapos lemezre helyezem és további 30 percet kelesztem .200 fokos sütőben addig sütöm , amíg a teteje aranybarna színűvé nem válik ( 20-25 perc ) .

Puha joghurtos zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Házi vajas kifli
Házi vajas kifli

Ízlés szerint tehetünk bele akár sós, akár édes tölteléket (édes esetén kevesebb só kell a tésztába). Ha töltve sütjük, változhat a sütés időtartama. Kifliforma helyett apró zsemlé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsemle
Zsemle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bagel - fagyasztható (Sóbors)
Bagel - fagyasztható (Sóbors)

Morzsold az élesztőt egy deci meleg, cukros vízbe, és várj öt-tíz percig, amíg felfut. Ha megnő a térfogata, add hozzá a sót, a lisztet, öntsd hozzá a maradék vizet, és fogj hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós kelt kifli
Diós kelt kifli

A langyos tejet elkeverem egy tk cukorral, majd felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet egy tálba szitálom, adok hozzá csipet sót, majd a tojást és az olajat. Utána a már felfutta...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk