menu

Családireceptkönyv.hu

Puha joghurtos zsemle


Írta:

Elk. idő: 2 óra 10 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt ( bármilyen jó , én most búzafinom lisztet használtam )
2,5 dkg élesztő
3 ek méz
2 dl meleg víz
2 dl görög joghurt
1 ek olíva olaj
1,5 tk só

Elkészítés:


A lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson ( 15 perc ) . Hozzáadom a többi hozzávalót és jól kidagasztom . Meleg helyen egy órán át kelesztem . Lisztezett munka felületen átgyúrom . Ez szintén egy kicsit lágyabb tészta , úgyhogy bőven alá kell lisztezni ! 12 részre osztom . Kialakítom a zsemle formákat . Sütőlapos lemezre helyezem és további 30 percet kelesztem .200 fokos sütőben addig sütöm , amíg a teteje aranybarna színűvé nem válik ( 20-25 perc ) .

Puha joghurtos zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Bajor zsemle
Bajor zsemle

A lisztet, élesztőt, 3 dl vizet, cukrot, sót és vajat kenyérsütőben bedagasztom sima tésztává. A gépben hagytam, hogy duplájára keljen. A megkelt tésztát kicsit átgyúrtam és henge...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Henrietta
Zabpelyhes keksz
Zabpelyhes keksz

Felolvasztjuk a vajat a mézzel. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és a vaj-méz keveréket. 1-2 órát hűtőben pihentetjük. Kis diónyi formákat formálunk, kics...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres kenyér (pain d’epice)
Fűszeres kenyér (pain d’epice)

A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. A vajat a mézzel együtt olvasszuk meg, de ne melegítsük túl. A lisztet keverjük el a sütőporral és a fűszerekkel. A tojásokat enyhén verjük fel, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kapros, túrós puffancsok
Kapros, túrós puffancsok

A túrót tegyük egy tálba a tojással és sózzuk meg, keverjük össze. A kaprot aprítsuk fel és szórjuk bele, adjuk hozzá a lisztet. A masszából formázzunk kisebb golyókat a kezünkkel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk