50 dkg liszt ( bármilyen jó , én most búzafinom lisztet használtam )
2,5 dkg élesztő
3 ek méz
2 dl meleg víz
2 dl görög joghurt
1 ek olíva olaj
1,5 tk só
A lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson ( 15 perc ) . Hozzáadom a többi hozzávalót és jól kidagasztom . Meleg helyen egy órán át kelesztem . Lisztezett munka felületen átgyúrom . Ez szintén egy kicsit lágyabb tészta , úgyhogy bőven alá kell lisztezni ! 12 részre osztom . Kialakítom a zsemle formákat . Sütőlapos lemezre helyezem és további 30 percet kelesztem .200 fokos sütőben addig sütöm , amíg a teteje aranybarna színűvé nem válik ( 20-25 perc ) .
A tojásokat villával felverjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a liszteket. Alaposan kikeverjük, majd pár percet állni hagyjuk. Serpenyőben zsírt forrósítunk és beleöntjük a massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Összekeverjük a lisztet, sót, szódabikarbónát (ha szeretjük, keverhetünk bele magokat, pl. lenmag, szezámmag, napraforgó...). Hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazanyagokat beleteszem a dagasztótálamba, a közepébe mélyedést készítek, ide öntöm a víz nagy részét, csak 2-3 ek.-nyit tartok vissza. belecsorgatom az olajat, majd belemorzs...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttattam. A többi hozzávalót a kelesztőtálban összekevertem majd az élesztős tejjel egy picit kidagasztottam. Majd kelesztőtálban megkeleszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű