menu

Családireceptkönyv.hu

Puha joghurtos zsemle


Írta:

Elk. idő: 2 óra 10 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt ( bármilyen jó , én most búzafinom lisztet használtam )
2,5 dkg élesztő
3 ek méz
2 dl meleg víz
2 dl görög joghurt
1 ek olíva olaj
1,5 tk só

Elkészítés:


A lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson ( 15 perc ) . Hozzáadom a többi hozzávalót és jól kidagasztom . Meleg helyen egy órán át kelesztem . Lisztezett munka felületen átgyúrom . Ez szintén egy kicsit lágyabb tészta , úgyhogy bőven alá kell lisztezni ! 12 részre osztom . Kialakítom a zsemle formákat . Sütőlapos lemezre helyezem és további 30 percet kelesztem .200 fokos sütőben addig sütöm , amíg a teteje aranybarna színűvé nem válik ( 20-25 perc ) .

Puha joghurtos zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Focaccia (olasz kenyérlepény)
Focaccia (olasz kenyérlepény)

A lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a szétmorzsolt élesztőt, a sót és a felaprított medvehagymát. Dolgozzuk bele az olajat és 1 dl langyos vízet. Egy kicsit hagyjuk pihenni, kb. 30...

Elkészítési idő: 75 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás fonott kalács
Fokhagymás fonott kalács

Egy kevés tejben elkeverjük az 1 kk cukrot es a 25 gramm élesztőt. Mikor felfutott az élesztő hozzáadjuk a liszthez, vajhoz és a többi tejet is beleöntjuk. Jól kidolgozzuk a tészta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sajtos-sonkás tejfölös papucs
Sajtos-sonkás tejfölös papucs

Keverjük el a cukrot a tejben, majd meglangyosítjuk, és ha már langyos, felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi ropogós kenyér
Házi ropogós kenyér

A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a vizet, mindezt jól elkeverem (inkább lágy ragadós, mintsem gyúrható tésztát kapunk), majd 12 órát pihenni hagyjuk (én este össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk