A tészta hozzávalói:
50 dkg liszt
4 tojás sárgája
20 dkg vaj
pici só
2 dl tejföl
A töltelék hozzávalói:
25 dkg dió
25 dkg porcukor
a 4 tojás fehérjének a habja
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd nagyjából 6 egyenlő részre osztjuk. Minden darabot egyesével kinyújtunk, megkenjük olvasztott vajjal, és feltekerjük, majd félretesszük. Miután mind a 6 darabot nyújtottuk, kentük, feltekertük, a rudakból körülbelül két ujjnyi vastag darabokat vágunk, melyeket felállítunk, azaz a tekerés legyen függőleges helyzetben. Egyesével kinyújtjuk, majd megtöltjük a tojásfehérje cukorral keményre felvert habjával, melyben a darált diót is elkevertük. Feltekerjük a kifliket és úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön enyhén kivajazott tepsibe tesszük, majd 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Miután langyosra hűlt porcukorral, meghintve tálaljuk.
A langyos tejbe tesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut ez a keverék, addig kimérjük a fél kg lisztet, majd a közepébe mélyedést készítünk, és a mélyedésbe sót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben a cukrot elkeverem, belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom, ami azt jelenti, hogy kb. 15 percre magára hagyom. Meg fog emelkedni, és buborékos lesz. Egy tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben keverjük el a cukrot, majd adjuk hozzá a vajat. Melegítsük össze, majd vegyünk ki belőle 4-5 evőkanálnyit. Az élesztőt keverjük el a kivett, kevés cukros tejben és hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos víz és tej keverékébe öntjük az élesztőt, elkeverjük, és hagyjuk pár percig. A liszthez vegyítjük a sót, cukrot, hozzáadjuk az egész tojást, az olvasztott vajat, majd az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű