A tészta hozzávalói:
50 dkg liszt
4 tojás sárgája
20 dkg vaj
pici só
2 dl tejföl
A töltelék hozzávalói:
25 dkg dió
25 dkg porcukor
a 4 tojás fehérjének a habja
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd nagyjából 6 egyenlő részre osztjuk. Minden darabot egyesével kinyújtunk, megkenjük olvasztott vajjal, és feltekerjük, majd félretesszük. Miután mind a 6 darabot nyújtottuk, kentük, feltekertük, a rudakból körülbelül két ujjnyi vastag darabokat vágunk, melyeket felállítunk, azaz a tekerés legyen függőleges helyzetben. Egyesével kinyújtjuk, majd megtöltjük a tojásfehérje cukorral keményre felvert habjával, melyben a darált diót is elkevertük. Feltekerjük a kifliket és úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön enyhén kivajazott tepsibe tesszük, majd 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Miután langyosra hűlt porcukorral, meghintve tálaljuk.
A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsüt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk egy kisebb edényben, majd belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük. Egy másik kisebb tálkában a sót összekeverjük a puha vajjal, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis tálkában 2 deci tejet meglangyosítunk kéz melegre, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és jól felfuttatjuk. Egy nagy tálba beleszitáljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegelőször a lenmagot megőröljük kávé darálón, és kicsit több vizet öntünk rá, mint amennyi ellepi. Jól elkeverjük, nyúlós, összeálló masszát kell kapjunk. Lehet használni a hagyom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű