menu

Családireceptkönyv.hu

Turbó kifli sós változatban Limara


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg finomliszt
•1 tk. só
•5 ek. olaj
•2 dl víz
•1,5 dl tej
•1 tk. cukor
•3 dkg élesztő

Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
•120 g puha vaj
•1 tk. só
A puha vajat elkeverjük a sóval.

Elkészítés:


Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban 20-30 percig hagyunk pihenni.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Négy egyforma darabba vágjuk.
Az egyiket kinyújtjuk olyan vékony kör alakra, amilyenre csak tudjuk. Megkenjük a sós vaj felével, majd beborítjuk egy ugyanakkorára nyújtott másik tésztalappal. Pizzavágóval 16 cikkre vágjuk. Feltekerjük őket.Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.A másik két tésztalappal is megismételjük ugyanezt.Ha nagyon sietünk, akkor az első tepsit hideg sütőben kezdjük sütni, ebben az esetben kb. 30 perc kell neki.Ha nem, akkor a kifliket letakarjuk és kb. 30 percig hagyjuk kelni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.A kifliket alaposan lepermetezzük vízzel, megszórhatjuk szezám-, vagy lenmaggal. Kb. 15-18 perc alatt sülnek szép pirosra.

Turbó kifli sós változatban Limara

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gitka
Vaslábasban sült gluténmentes cipó
Vaslábasban sült gluténmentes cipó

Az útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól k...

Elkészítési idő: 1h35p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magos zsemle T
Magos zsemle T

A joghurtot, vizet, élesztőt, mézet és a lisztet alaposan gyúrd össze. Add hozzá a sót és a vajat, és dagaszd 10 percig.Ha van négyszög alakú dobozod, olajozd ki nagyon vékonyan, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar BURGONYÁS-CSAVART RÚD
BURGONYÁS-CSAVART RÚD

A kenyérsütő tartályába szép sorban belemérem a hozzávalókat. Először a folyadékokat, majd a lisztet és a többit. Nálam az élesztő a tetejére kerül. Beindítom az dagasztó-kelesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis bagett
Cukkinis bagett

Míg a sütő melegszik hagyni kell sűrűsödni. Bagettformába osztani a tésztát,magvakkal szórni és előmelegített 175 fokos,légkeveréses sütőben,35 percig sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk