menu

Családireceptkönyv.hu

334.LEKVÁROS KIFLI


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40 dkg finomliszt
1 csipet só
180 ml langyos tej
2 dkg élesztő
8 dkg cukor
1 egész tojás
5 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
Lekvár ízlés szerint

Kenéshez :
1 tojás

Elkészítés:


A langyos tejben elkeverek 1 evőkanál cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt.
A liszthez hozzáadom a sót, a tojást, a maradék cukrot és a felfuttatott élesztőt. Elkezdem gyúrni, de mielőtt teljesen összeállna, hozzáöntöm a vajat. Szép, selymes fényű tésztát dagasztok.
1/2 óra kelesztés után átgyúrom és 10 részre osztom. Fél cm vastag, szögletes formájúra nyújtom a tészta darabkákat. Elhelyezek bennük egy jó evőkanálnyi lekvárt. Egyik sarkánál fogva kiflit tekerek belőle és kicsit meggörbítem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 20 percig még kelesztem, majd lekenem tojással.
180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb 20 perc alatt aranybarnára sütöm.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Békebeli kifli éjszakai kelesztéssel (Kálci)
Békebeli kifli éjszakai kelesztéssel (Kálci)

A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Francia briós - fagyasztható
Francia briós - fagyasztható

Dagasztótálba öntjük a langyos vizet, a langyos tejet, a sót, cukrot, a tojásfehérjét, az olajat és az élesztőt. Összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet is. Lágy, rugalm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Sós stangli, kifli
Sós stangli, kifli

2 dl langyos lejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá csipetnyi cukrot, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, cukrot, sót, olvasztott ramat, hozzáadjuk a felfutt...

Elkészítési idő: 2 ó 30 p
Nehézség: Közepes
share
Avatar szegedi cipó
szegedi cipó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk