40 dkg finomliszt
1 csipet só
180 ml langyos tej
2 dkg élesztő
8 dkg cukor
1 egész tojás
5 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
Lekvár ízlés szerint
Kenéshez :
1 tojás
A langyos tejben elkeverek 1 evőkanál cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt.
A liszthez hozzáadom a sót, a tojást, a maradék cukrot és a felfuttatott élesztőt. Elkezdem gyúrni, de mielőtt teljesen összeállna, hozzáöntöm a vajat. Szép, selymes fényű tésztát dagasztok.
1/2 óra kelesztés után átgyúrom és 10 részre osztom. Fél cm vastag, szögletes formájúra nyújtom a tészta darabkákat. Elhelyezek bennük egy jó evőkanálnyi lekvárt. Egyik sarkánál fogva kiflit tekerek belőle és kicsit meggörbítem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 20 percig még kelesztem, majd lekenem tojással.
180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk (10 perc) Egy tálba tesszük a lisztet, sót, cukrot, olvasztott Ramát, tojássárgáját és a tejben felfuttatott élesztőt. Jó...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz