40 dkg finomliszt
1 csipet só
180 ml langyos tej
2 dkg élesztő
8 dkg cukor
1 egész tojás
5 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
Lekvár ízlés szerint
Kenéshez :
1 tojás
A langyos tejben elkeverek 1 evőkanál cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt.
A liszthez hozzáadom a sót, a tojást, a maradék cukrot és a felfuttatott élesztőt. Elkezdem gyúrni, de mielőtt teljesen összeállna, hozzáöntöm a vajat. Szép, selymes fényű tésztát dagasztok.
1/2 óra kelesztés után átgyúrom és 10 részre osztom. Fél cm vastag, szögletes formájúra nyújtom a tészta darabkákat. Elhelyezek bennük egy jó evőkanálnyi lekvárt. Egyik sarkánál fogva kiflit tekerek belőle és kicsit meggörbítem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 20 percig még kelesztem, majd lekenem tojással.
180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
1. Egy tálba összekevered a száraz hozzávalókat. 2. Egy másik tálba a nedves hozzávalókat. 3. Harmadik lépésben elegyíted a kettőt, 4. Majd formába töltve, 200 fokos előmele...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA száraz összetevőket elvegyítjük és hozzáadjuk a tojássárgáját valamint a tejet. Sima tésztát gyúrunk belőle és kb 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Mikor megkelt darabokra szedj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A liszteket, a pelyhet és a sót egy tálba szórjuk. Beleöntjük az élesztős vizet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMinden hozzávalót összekeverünk,dagasztjuk és kivajazott tálban hagyjuk kelni.Utána kinyújtjuk 3-5 cm vastagra,berácsozzuk a tetejét a diszités kedvéért és kiszaggatjuk,tepsire rak...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes