Családireceptkönyv.hu

Töpörtős pogi és hájas kifli, egy tésztából


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A recept egyszerű, egy liter tej, két kanál cukor, egy kanál só, öt evőkanál olvasztott zsír, liszt amennyit velvesz és egy kocka élesztő. Fakanállal inkább gyengébb tésztát készítek .

Elkészítés:


Duplájára kelesztem, gyuródeszkára borítom, elnyújtom, felét hájjal, a másik felét töpörtővel kentem meg. Késsel elvágtam és háromszor hajtogattam. Nem kentem bőven hájjal és töpörtővel. A töpörtőbe teszek egy kis sót és borsot. Elnyujtottam, a töpörtőset pohárral szagattam ki, a hájasat minnél nagyobbra nyújtottam, négy csíkra vágtam, majd háromszögeket vágtam és lekvárral töltöttem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezzel a receptel hamarabb megvan és finom.

Töpörtős pogi és hájas kifli, egy tésztából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Kovászos zsömle
Kovászos zsömle

http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/kovaszos-zsomle/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pupusas
Pupusas

A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Formakenyér a szegedi cipó receptje szerint
Formakenyér a szegedi cipó receptje szerint

Négyszer hajtogattam, úgy 20 percenként, aztán ellapogattam, feltekertem, formába tettem, hagytam kelni 20 percig. Nagyon ferdén bevágtam, megint hagytam kicsit kelni. Megkentem fe...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk