1 és 1/4 csésze liszt manióka
¼ teáskanál nyílgyökér keményítő
1 ¼ teáskanál tejszín, fogkő
½ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál juharszirup
3 evőkanál avokádó olaj
Akár 1 és 1/4 csésze hideg víz
Melegítsük elő a gofri .
Száraz hozzávalókat keverjük össze egy nagy tálba .
Hogy egy kis lyukat a száraz hozzávalókat , és öntsük a nedves összetevőket mínusz a víz . Lassan adjuk hozzá a vizet 1/4 csésze egy időben , amíg mert latyak tetszik. Nem akarom, hogy túl soupy ( palacsinta szerű), de vastagabb , mint ezt. Ha túl nedves , adjunk hozzá kevés a manióka lisztet .
Grease gofri és öntsük a keveréket a megfelelő méretű részeket gép .
Hadd főzzük csak egy-két percig múltban az időzítőt.
Élvezze sziruppal , friss gyümölcs vagy a kedvenc díszítők .
Ezek határozottan sűrűbb, mint a másik recept , de sokkal palacsinta stb. Ez a recept készült 6-8 gofri, méretétől függően .
http://donteatthespatula.blogspot.hu/2015/04/no-egg-waffles-aip-paleo-vegan.html
Nem lesz jó állítólag,valami speckó tápiókaliszt kell bele,ami itt nem kapható és teljesen másként viselkedik sütés közben.
Amúgy a juharszirup mézre,az avokádó olaj más olajra/olvasztott kókuszzsírra cserélhető,a fogkő pedig borkősav :D
Dagasztás után 20 perc pihenés majd átdagasztás. Ezt követően kétszeresére kelesztettem. Megformáztam, sütő lemezen ismét kétszeresére kelesztettem. 250 fokon 20 percig sütöttem. M...
Elkészítési idő:Az előtészta hozzávalóit a dagasztógép táljába este összekevertem, és éjszaka 13.5 órát kelesztettem. Reggel az előtésztához adtam a 300 g kenyérlisztet és a 100 g tejszínt. A gé...
Elkészítési idő:A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd nagyjából 6 egyenlő részre osztjuk. Minden darabot egyesével kinyújtunk, megkenjük olvasztott vajjal, és feltekerjük, majd félretesszük. Miutá...
Elkészítési idő: