Liszt, stb
500 gr liszt,350 ml langyos viz, 1 kk cukor, 6 ek olivaolaj,1 kis kanal so, 1 kiskanal oragano, 1 ek instant eleszto. A hozzavalokbol tesztat dagastzunk, kicsit lagyabb tesztat kapunk mint a pizzatesztanal szokas. kiolajozott talba tesszuk, es duplajara kelesztjuk. Mikor duplajara kelt, 8 reszre osztjuk, kb 10-12 dkg lesz mindegyik. Egesz vekonyra nyujtom, vagy olajos kezzel hosszukasra huzogatom. Minel vekonyabb legyen az a fontos.
Kenyérsütőgépben tésztát dagasztok, majd kelesztőtálban hagyom duplájára kelni. Közben 20 perc után kissé átgyúrom, jót tesz a tésztának. Ha szép hólyagosra kelt, kiborítom, kb. 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfuttatom az élesztőt a langyos tejben. Az alapanyagokat egy tálban összegyúrom és duplájára kelesztem. Kinyújtom a tésztát, és 2 cm széles csíkokat vágok . Olajozott formára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát 2 részre vágjuk, és egyesével nagyon vékonyra nyújtjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, majd összeforraljuk a többi zöldséggel és a fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból laza tésztát dagasztunk úgy hogy az olvasztott vajat az edény oldalára csorgatjuk dagasztás közben, így veszi fel azt a tészta folyamatosan. 1 órát kelesztjük, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz