Családireceptkönyv.hu

Pékkifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg liszt
- 14 g instant élesztő
- 2 dl olaj
- 2 evőkanál só
- kb 3 dl víz és kb 3 dl langyos tej keveréke-ebből
kb 2 dl tejben futtatjuk az élesztőt
Elkészítés
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk,a többi hozzávalóval összegyúrjuk.Kb 40 percet kelesztjük. Kisodorjuk kerek formára és felcikkelyezzük,feltekerjük..Majd fél óra pihentetés után,lekenjük tojással és megszórjuk szezámmal vagy köménymaggal.200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Cskbm naka
Túrós batyu
Túrós batyu

Az összetevőket csomómentesre keverjük, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor vizes, vagy olajos kézzel gyúrjuk át. Eltarthat 1-2 percig míg olyan lesz az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párizsis virág péksüti
Párizsis virág péksüti

Mindent összegyúrunk, az élesztőt felfuttatjuk, és kb 45-50 percet kelesztjük. A tésztát kisodorjuk, akkora szájú pohárral, amekkora a párizsi. A kiszaggatott tésztát megkenjük szó...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krilla
Kenyér GM,lassú ch
Kenyér GM,lassú ch

500ml vízben elkevetem az útifűmaghéjat azt állni hagyom,közben kimérem a liszteket(magokat pelyheket kihagyom) aztán a kézi mixer dagasztójával dagasztom 3-4percig.Majd olajos kéz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Krumplis kifli
Krumplis kifli

Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a folyadék tetején vastag, halványbarna hab képződik). A lisztet (és a zabkorpát) mély tálba öntjük. Hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk