1kg liszt
- 14 g instant élesztő
- 2 dl olaj
- 2 evőkanál só
- kb 3 dl víz és kb 3 dl langyos tej keveréke-ebből
kb 2 dl tejben futtatjuk az élesztőt
Elkészítés
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk,a többi hozzávalóval összegyúrjuk.Kb 40 percet kelesztjük. Kisodorjuk kerek formára és felcikkelyezzük,feltekerjük..Majd fél óra pihentetés után,lekenjük tojással és megszórjuk szezámmal vagy köménymaggal.200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Az összetevőket csomómentesre keverjük, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor vizes, vagy olajos kézzel gyúrjuk át. Eltarthat 1-2 percig míg olyan lesz az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk, az élesztőt felfuttatjuk, és kb 45-50 percet kelesztjük. A tésztát kisodorjuk, akkora szájú pohárral, amekkora a párizsi. A kiszaggatott tésztát megkenjük szó...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes500ml vízben elkevetem az útifűmaghéjat azt állni hagyom,közben kimérem a liszteket(magokat pelyheket kihagyom) aztán a kézi mixer dagasztójával dagasztom 3-4percig.Majd olajos kéz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a folyadék tetején vastag, halványbarna hab képződik). A lisztet (és a zabkorpát) mély tálba öntjük. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes