(ebből a mennyiségből 20 db hot dog lesz)
- 1 evőkanál olaj
- 2 dkg só
- 2 dkg cukor /A hozzávalókat pontosan mérjük ki!/
- 4,4 dl tej
- 60 dkg sima liszt
- 15 dkg rétesliszt
- 4 dkg élesztő
A töltelékhez:
-10 pár virsli (vagy grillkolbász)
A tetejére:
- 1 tojás
1. A tészta hozzávalóiból rugalmas, viszonylag kemény tésztát gyúrtam, és legalább 2 órán át kelesztettem.
2. A kész tésztát 2 részre osztottam, majd kinyújtottam téglalap alakúra. (Mivel a tészta picit kemény, ezért picit nehéz nyújtani, de ne ijedjen meg senki, érdemes vele dolgozni, mert a végén tényleg fincsi hot dogot kapunk.)
3. A két téglalapot 10-10 csíkra felvágtam, és minden csíkba beletekertem egy virslit (nem baj, ha nem fedi teljesen a tészta).
4. A tetejét megkentem egy felvert tojással, 20 percig pihentettem, majd hőlégkeveréses sütőben 200 fokon 20 perc alatt szép pirosra sütöttem. (Természetesen lehet sima sütőben is sütni, de szerintem akkor 30-35 percig biztos kell sütni.)
6 evőkanál sót tettem bele és kicsivel több, mint 2 liter langyos vizet vett fel a liszt. Mikor az én kezeim elfáradtak a Zsuzsi dagasztotta, aztán még én is egy kicsit. Szóval...
Elkészítési idő:1. A vizet egy mérőpohárban vagy egy literes edényben melegítsük meg (mikróban) az 1 ek. mézzel, majd futtassuk fel benne az élesztőt. 2. Eközben mérjük be a turmixgépbe vagy kávé...
Elkészítési idő:A vajat 20 dkg liszttel eldolgozzuk (a lisztet az 1kg-ból vesszük el) téglalapra formázzuk, sütőpapírba csomagoljuk és hideg helyre tesszük.Az élesztővel és a langyosra melegített...
Elkészítési idő: