Öreg tészta
3 ek. liszt
1 csapott kk. só
2 dl víz
2.5 dkg élesztő
Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel, hozzá adjuk a sót, vizet elkeverjük , 1-2 órát állni hagyjuk.
Kenyér:
5 dkg élesztő
75 dkg liszt /BL55/ez tetszés szerint, arányiban keverve lehet bármilyen liszt keverék
1 tk. só
víz
Az élesztöt felfuttatjuk
A kelesztő tálba beöntjük a lisztet, közepébe kis mélyedést formálva, hozzáadjuk az öreg tésztát, a felfuttatott élesztőt, sót, vizet, és dagasztjuk .
Lágy , könnyen kezelhető tésztát kell kapnunk.
1-1.5 órát kelesztjük lehetőleg langyos helyen , amíg a duplájára nem nő a tészta. Mehet a fedeles sütőedénybe..45 perc, 170 fok , ekkor a fedőt eltávolítjuk , vizes ecsettel megkenjük és még 15 perc sütés... az eredmény a képen !!
1. A hozzávalókat sima, egyenletes tésztává gyúrjuk, vagy kenyérsütő üstjébe tesszük dagasztó programra, melyet kikapcsolunk mikor már sima a tészta. Kb. húsz perc, nem kell hagyni...
Elkészítési idő:A kenyérsütőgép üstjébe beleöntjük a vizet, sót, étolajat. Mérlegbe rakjuk a réteslisztet, krpüréport, sikért, és annyi simalisztet, hogy 45 dkg legyen. Beleöntjük az üstbe. Rás...
Elkészítési idő:1 adaghoz) 1 tojás, 1 ek krémsajt (bármilyen), 2 ek reszelt sajt (bármilyen, nálam most kecskesajt volt), 1 púpos ek útifűmaghéj (DM-es a legjobb), csipet só, csipet bors A hozzá...
Elkészítési idő:V miske zmiešame teplé mlieko s cukrom a rozdrobeným droždím. Počkáme, kým vyjde kvások a potom pridáme obe múky, soľ, olej a nakoniec aj žĺtky. Vareškou premiešame hmotu,a by sa p...
Elkészítési idő: