Öreg tészta
3 ek. liszt
1 csapott kk. só
2 dl víz
2.5 dkg élesztő
Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel, hozzá adjuk a sót, vizet elkeverjük , 1-2 órát állni hagyjuk.
Kenyér:
5 dkg élesztő
75 dkg liszt /BL55/ez tetszés szerint, arányiban keverve lehet bármilyen liszt keverék
1 tk. só
víz
Az élesztöt felfuttatjuk
A kelesztő tálba beöntjük a lisztet, közepébe kis mélyedést formálva, hozzáadjuk az öreg tésztát, a felfuttatott élesztőt, sót, vizet, és dagasztjuk .
Lágy , könnyen kezelhető tésztát kell kapnunk.
1-1.5 órát kelesztjük lehetőleg langyos helyen , amíg a duplájára nem nő a tészta. Mehet a fedeles sütőedénybe..45 perc, 170 fok , ekkor a fedőt eltávolítjuk , vizes ecsettel megkenjük és még 15 perc sütés... az eredmény a képen !!
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokoza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk, kinyújtjuk, megkenjük olajjal és a cukorral összekevert kakaóporral megszórjuk. Felcsavarjuk és másfél cm-es csíkokra vágjuk. Mielőtt kész kis rizstejjel megkenjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe készítettem, majd a dagasztás programon egy nem túl lágy, jól nyújtható tésztát dagasztottam. A kikapcsolt gépben hagytam pihenni kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű