menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Öreg tészta
3 ek. liszt
1 csapott kk. só
2 dl víz
2.5 dkg élesztő

Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel, hozzá adjuk a sót, vizet elkeverjük , 1-2 órát állni hagyjuk.

Kenyér:
5 dkg élesztő
75 dkg liszt /BL55/ez tetszés szerint, arányiban keverve lehet bármilyen liszt keverék
1 tk. só
víz

Elkészítés:


Az élesztöt felfuttatjuk
A kelesztő tálba beöntjük a lisztet, közepébe kis mélyedést formálva, hozzáadjuk az öreg tésztát, a felfuttatott élesztőt, sót, vizet, és dagasztjuk .
Lágy , könnyen kezelhető tésztát kell kapnunk.
1-1.5 órát kelesztjük lehetőleg langyos helyen , amíg a duplájára nem nő a tészta. Mehet a fedeles sütőedénybe..45 perc, 170 fok , ekkor a fedőt eltávolítjuk , vizes ecsettel megkenjük és még 15 perc sütés... az eredmény a képen !!

Kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Finom lekváros bukta
Finom lekváros bukta

8 dkg felolvasztott vajat feleresztünk 1,5 dl tejjel, beleteszünk 3 to­jássárgáját, 1 evőkanál cukrot, kevés sót, 1 késhegynyi sütőport, és szép simára keverjük. Az egészhez hozzát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Friss,nagyon könnyű házi zsemle
Friss,nagyon könnyű házi zsemle

Én ezt kenyérdagasztóval dagasztottam 2x 10 percig.Pihenni hagytam 20 percig,majd megformáztam.Kicsit Vízzel meglocsoltam és sütöttem 230 fokos sütőben 20 percig És.ha Te is négys...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fagyasztható péksütemény
Fagyasztható péksütemény

1 dl langyos vízben a cukrot elkeverjük, majd az élesztőt belemorzsoljuk. Az élesztőt hagyjuk dolgozni, minimum negyed órát. A lisztet átszitáljuk, hozzá keverjük a sót, és a felf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Túrós rózsa
Túrós rózsa

Az élesztőt 1/2 dl. langyos-cukros tejben felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Ebbe a mélyedésbe öntjük a felfutott élesztőt, a tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk