4 darabhoz:
150 g Diawellness 50%-os liszt (vagy durum, teljes kiőrlésű stb. )
100 g cottage cheese (vagy túró)
fél csomag porélesztő
1 kk só
“bő” fél dl langyos víz (amennyit felvesz, kb. 0,5-0,6 dl)
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a vizet lassan adagoljuk), letakarva, meleg helyen kb. 60 percig pihentetjük. A tésztát tetszőleges részre osztjuk (én 4 részre osztottam), zsemlét formázunk, majd letakarva újra pihentetjük kb. 30 percet. Vízzel lepermetezzük (virágspriccelő tökéletes erre : ) ) és előmelegített sütőben megsütjük. Gázsütőben 4-es fokozaton – kb. 180 fokon – kb. 25-30 percig sütöttem. Félidőben, illetve a sütőből kivéve is lepermetezzük vízzel. (tehát összesen háromszor permetezünk : ) ) Nem lettek óriási, bolti méretű zsemlék, ahhoz 3 részre kellett volna csak osztani, de nekem így pont megfelel.
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokozato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint nagy lyukú reszelőn a liszthez reszeljük, Hozzá adjuk a többi hozzávalót, gyorsan összedolgozzuk, és nylon tasakban hűtőbe tesszük, legalább 1 órára.. Ha kivettük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A fagyasztott leveles tésztát szoba-hőmérsékleten engedd fel. Kristálycukorral megszórt felületen nyújtsd ki körülbelül öt milliméter vékony téglalapra. A vajat olvasz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézÉlesztőt felfuttatjuk, jól kidagasztjuk a tésztát, majd legalább duplájára kelesztjük. Majd a tésztát megfelezzük, vékonyra nyújtjuk és megtöltjük. A töltelék: Fokhagymás tejf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű