150 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
3 g Szafi Reform himalaya só
30 g saláta magkeverék
10 g szezámmag
10 g lenmag
20 g frissen facsart citromlé
2 db M-es tojás (104 g)
130 g víz
+ 6 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz
+ 1 g Szafi Reform kókuszolaj a sütés előtti kenéshez
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
Ezután öntsük egybe őket és gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy kisebb tepsit és készítsük elő a kenéshez az olajat.
Ha van bagettsütő formánk (ITT kapható!) abban is süthetjük.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 6 egyenlő súlyú darabra.
Formázzunk belőlük 12 cm hosszú rudakat. (Nagyon kicsinek tűnhetnek, de sütés közben nagyra fognak nőni.)
Rakjuk őket a tepsire, egymástól távol, majd vágjuk néhány helyen be a tetejüket és kenjük le őket az olajjal.
Sütés:
200 fokra előmelegített sütőben (alsó – felső program) 45 perc.
Ha kisültek a bagettek, tegyük őket rácsra és hagyjuk kihűlni.
A 6 db bagett súlya kihűlve 350 g lett.
Beltartalmi értékei darabonként:
Energia: 160 kcal – rosttal együtt számolva
Fehérje: 6,3 g
Zsír: 6,6 g
Szénhidrát: 14,5 g
Beltartalmi értékei 100 grammban:
Energia: 274 kcal – rosttal együtt számolva
Fehérje: 10,7 g
Zsír: 11,3 g
Szénhidrát: 24,8 g
http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felfuttatott élesztő a liszttel, cukorral, sóval, a vajjal és a maradék tejjel jól összegyúrjuk, azután pihenni hagyjuk. Elég sokat kell keleszteni, de legalább 1 órát. A megkel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, de nem futtatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a vizet, az élesztős te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű