150 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
3 g Szafi Reform himalaya só
30 g saláta magkeverék
10 g szezámmag
10 g lenmag
20 g frissen facsart citromlé
2 db M-es tojás (104 g)
130 g víz
+ 6 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz
+ 1 g Szafi Reform kókuszolaj a sütés előtti kenéshez
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
Ezután öntsük egybe őket és gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy kisebb tepsit és készítsük elő a kenéshez az olajat.
Ha van bagettsütő formánk (ITT kapható!) abban is süthetjük.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 6 egyenlő súlyú darabra.
Formázzunk belőlük 12 cm hosszú rudakat. (Nagyon kicsinek tűnhetnek, de sütés közben nagyra fognak nőni.)
Rakjuk őket a tepsire, egymástól távol, majd vágjuk néhány helyen be a tetejüket és kenjük le őket az olajjal.
Sütés:
200 fokra előmelegített sütőben (alsó – felső program) 45 perc.
Ha kisültek a bagettek, tegyük őket rácsra és hagyjuk kihűlni.
A 6 db bagett súlya kihűlve 350 g lett.
Beltartalmi értékei darabonként:
Energia: 160 kcal – rosttal együtt számolva
Fehérje: 6,3 g
Zsír: 6,6 g
Szénhidrát: 14,5 g
Beltartalmi értékei 100 grammban:
Energia: 274 kcal – rosttal együtt számolva
Fehérje: 10,7 g
Zsír: 11,3 g
Szénhidrát: 24,8 g
A tészta hozzávalóit egy tálba öntjük, és alaposan összedolgozzuk. Mindegyik hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Ha kész, formázzunk belőle gombócot, kicsit lapítsuk ki, és tegyük...
Elkészítési idő: 135 perc Nehézség: KönnyűA zabpelyhet leöntjük vízzel, hozzáadjuk a tojásokat, a ricottát, sót, összekeverjük, kb. 10 percet pihentetjük. Sütőpapírral bélelt, vagy szilikonos tepsibe simítjuk és előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyér összeállítása. Minden hozzávalót egy dagasztótálba teszek, és addig dagasztom, amíg szép fényes, hólyagos nem lesz, (nem szabad, hogy ragadós legyen) könnyen formázható,...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KönnyűEgy kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, majd az átszitált a liszthez adjuk, és összegyúrjuk még annyi vízzel, hogy lágy, kenyértészta állagú masszát kap...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes