menu

Családireceptkönyv.hu

Ch csökkentett magvas bagett paleo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
3 g Szafi Reform himalaya só
30 g saláta magkeverék
10 g szezámmag
10 g lenmag
20 g frissen facsart citromlé
2 db M-es tojás (104 g)
130 g víz
+ 6 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz
+ 1 g Szafi Reform kókuszolaj a sütés előtti kenéshez

Elkészítés:


Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
Ezután öntsük egybe őket és gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy kisebb tepsit és készítsük elő a kenéshez az olajat.
Ha van bagettsütő formánk (ITT kapható!) abban is süthetjük.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 6 egyenlő súlyú darabra.
Formázzunk belőlük 12 cm hosszú rudakat. (Nagyon kicsinek tűnhetnek, de sütés közben nagyra fognak nőni.)
Rakjuk őket a tepsire, egymástól távol, majd vágjuk néhány helyen be a tetejüket és kenjük le őket az olajjal.
Sütés:

200 fokra előmelegített sütőben (alsó – felső program) 45 perc.

Ha kisültek a bagettek, tegyük őket rácsra és hagyjuk kihűlni.

A 6 db bagett súlya kihűlve 350 g lett.

Trükkök, tippek, praktikák:


Beltartalmi értékei darabonként:
Energia: 160 kcal – rosttal együtt számolva
Fehérje: 6,3 g
Zsír: 6,6 g
Szénhidrát: 14,5 g


Beltartalmi értékei 100 grammban:

Energia: 274 kcal – rosttal együtt számolva
Fehérje: 10,7 g
Zsír: 11,3 g
Szénhidrát: 24,8 g

Ch csökkentett magvas bagett paleo

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Házi pita (Levendulalány)
Házi pita (Levendulalány)

Tészta összeállítása, dagasztása. A lisztet átszitálom, vagy habverővel levegőt keverek bele. Elkeverem benne a sót, a cukrot és a szárított élesztőt. A vizet megmelegítem, hogy la...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás partizsemle
Fokhagymás partizsemle

A hozzávalókból rugalmas, puha tésztát dagasztunk, 12 részre osztjuk, és zsemlékké gömbölyítjük. Megforgatjuk az olvasztott vajban, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megszó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tökéletes, foszlós kifli
Tökéletes, foszlós kifli

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, az élesztőt, a puha vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet is. Ha már valamennyire összekeveredett a tészta, hozzáadjuk a s...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
 Zsemle hosszú
Zsemle hosszú

Élesztőt futtatni. Liszt,só, vaj dagasztani. Olajos tál,tészta,fólia.1 óra kelesztés. Átgyúrni, 12 fele osztani,gömbölyíteni. Pihi 10 perc.Formázni. Lekenni vízzel. Tepsi, papí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk