45g Norbis előre bekevert Liszt
40g lenmagliszt (helyette rozslisztet használtam)
40g zabliszt (helyette teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet használtam)
100g búzasikér
1 csomag szárított élesztő
2,5dl víz
25ml olíva olaj
Csipet só (egy kávéskanálnyit tettem bele)
A hozzávalókat összekeverjük majd meleg helyen 50 percet
kelesztjük.Ezután szilikonos formába tesszük és további 30 percet
kelesztjük .A tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk magokkal
tetszőlegesen!(magokat a tésztába is lehet tenni aki akar)
Majd előmelegített sütőben 170 fokon légkeverésben 50 percig sütjük!;
1. A langyos tejet egy műanyag tálba mérjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, amit villával szépen krémesre keverünk. Ez egy fél perc alatt megvan. Fontos, hogy a tál ne legyen hid...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Este egy nagyobb tálban kézzel összekutyuljuk a lisztet, a sót, az élesztőt és a vizet. Nem kell dagasztani, csak éppen hogy elegyíteni. 2. Lefedjük a tálat és szobahőmérséklet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eredeti receptben "buttermilk" van kefír helyett, nem hiszem, hogy ez otthon elérhető, de ízre teljesen olyan, mint egy kaukázusi kefír, szerintem azzal érdemes helyettesíteni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrjuk össze a hozzávalókat, majd pár perc pihentetés után nyújtsuk ki és vágjunk belőle négy tészta lapot (akkorát, amekkora szendvicssütőnk!) 2-2 tésztalapot helyezzünk rá az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű