70 dkg liszt,
4 dl víz,
4 dkg élesztő,
egy kávéskanál só,
cukor,
4 evőkanál olaj,
egy marék darabos dió,
egy kis fej lila hagyma
A hozzávalókat robotgéppel jól összedolgozni. A végén bele egy marék darabos dió,és egy kis fej lila hagyma. Kelesztő tálba megkel, átgyúrom, bele a pataki tálba, lekenem vizes kézzel és három vágást teszek rá. Itt már formájára kel.
A végső lépés a sütés közepes hőfokon egy óra alatt kész.
Áztasd be a pataki tálat, és hideg sütőbe tedd be.
A lisztet egy szűrőbe szórjuk a porcukorral és átszitáljuk. A sót az egyik, az élesztőt a másik oldalra szórjuk és elkeverjük. Beleöntjük a langyos tejet, a tejfölt és a tojást maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kimért kovászt és az öregtésztát alaposan elkeverjük a langyos tejben. Hozzákeverjük a cukrot, majd a tojást, végül az olvasztott, de NEM forró vajat. Aztán adjuk hozzá a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt közepébe kis fészket készítek és beleöntök 1 dl langyos vizet, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Meghintem liszttel és megvárom, amíg felfut. Ha felfutott h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej felében a pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat apránként összeöntve addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. Nem kell keleszteni!!! 4 részre osz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű