70 dkg liszt,
4 dl víz,
4 dkg élesztő,
egy kávéskanál só,
cukor,
4 evőkanál olaj,
egy marék darabos dió,
egy kis fej lila hagyma
A hozzávalókat robotgéppel jól összedolgozni. A végén bele egy marék darabos dió,és egy kis fej lila hagyma. Kelesztő tálba megkel, átgyúrom, bele a pataki tálba, lekenem vizes kézzel és három vágást teszek rá. Itt már formájára kel.
A végső lépés a sütés közepes hőfokon egy óra alatt kész.
Áztasd be a pataki tálat, és hideg sütőbe tedd be.
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a vizet, mindezt jól elkeverem (inkább lágy ragadós, mintsem gyúrható tésztát kapunk), majd 12 órát pihenni hagyjuk (én este össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Összekeverjük a lisztet, sót, szódabikarbónát (ha szeretjük, keverhetünk bele magokat, pl. lenmag, szezámmag, napraforgó...). Hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA robotgép táljába öntöttem a vizet, belemorzsoltam az élesztőt, rászórtam a lisztet és belekevertem a lisztbe a sót. Jól összedolgoztattam a géppel a tésztát, majd lefedve 4 órár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát bedagasztom, 50 percig kel, majd formázom. Tepsiben újabb 50 percet kel, majd lekenem tojással, megszórom magokkal, és 180 fokon kb. 25 percig sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű