350 g-os kenyérhez vagy 4 db zsömléhez:
75 g CH csökkentett lisztkeverék
12 g bambuszrosliszt
12 g sütőpor
3 g himalája só
2-4 g fokhagymapor
3 db M-es tojás
3 db M-es tojásfehérje
90 g langyos víz
ízlés szerint kenyérfűszer
A száraz és a folyékony hozzávalókat külön edényben összekeverjük, majd összedolgozzuk.
5 perc pihentetés után nedves kézzel kenyeret formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Formázható belőle kifli, vagy zsemle. Akkor 4 db-ra jön ki.
A kenyér tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.
Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben sütjük 60 percig.
Kifli, zsemle esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 percig sütjük.
Tápérték 100g kenyérben:
Energia: 94 Kcal
Fehérje: 8,5 g
Zsír: 5,4 g
CH: 1,5 g
A leveles tésztát kockákra vágjuk, úgy hogy a muffinsütőben kényelmesen elférjenek. Megtöltjük a következő töltelékkel: A sonkát és a hagymát apróra vágjuk és hozzákeverjük a t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA robotgép táljába öntjük a vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a burgonyapelyhet és az olajat. Belecspünk az öregtésztánkból 25 dkg-t és rászórjuk a lisztet. A lisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat elkeverjük és hagyjuk kb 10 percig pihenni míg az útifű megszívja magát, majd 6 kis gombócot formálunk belőle vizes kézzel, és 45 percig sütjük 180 fokon :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű