Családireceptkönyv.hu

Szafi csökkentett CH tartalmú kenyere


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


350 g-os kenyérhez vagy 4 db zsömléhez:

75 g CH csökkentett lisztkeverék
12 g bambuszrosliszt
12 g sütőpor
3 g himalája só
2-4 g fokhagymapor
3 db M-es tojás
3 db M-es tojásfehérje
90 g langyos víz
ízlés szerint kenyérfűszer

Elkészítés:


A száraz és a folyékony hozzávalókat külön edényben összekeverjük, majd összedolgozzuk.

5 perc pihentetés után nedves kézzel kenyeret formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Formázható belőle kifli, vagy zsemle. Akkor 4 db-ra jön ki.

A kenyér tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.

Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben sütjük 60 percig.

Kifli, zsemle esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tápérték 100g kenyérben:

Energia: 94 Kcal
Fehérje: 8,5 g
Zsír: 5,4 g
CH: 1,5 g

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Sonkás-sajtos kosárka
Sonkás-sajtos kosárka

A leveles tésztát kockákra vágjuk, úgy hogy a muffinsütőben kényelmesen elférjenek. Megtöltjük a következő töltelékkel: A sonkát és a hagymát apróra vágjuk és hozzákeverjük a t...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Házi fehér kenyér
Házi fehér kenyér

A robotgép táljába öntjük a vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a burgonyapelyhet és az olajat. Belecspünk az öregtésztánkból 25 dkg-t és rászórjuk a lisztet. A lisztt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lisztmentes magvas zsömle
Lisztmentes magvas zsömle

A hozzávalókat elkeverjük és hagyjuk kb 10 percig pihenni míg az útifű megszívja magát, majd 6 kis gombócot formálunk belőle vizes kézzel, és 45 percig sütjük 180 fokon :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mariann
Teljes kiőrlésű kifli
Teljes kiőrlésű kifli

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk