Családireceptkönyv.hu

Szafi csökkentett CH tartalmú kenyere


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


350 g-os kenyérhez vagy 4 db zsömléhez:

75 g CH csökkentett lisztkeverék
12 g bambuszrosliszt
12 g sütőpor
3 g himalája só
2-4 g fokhagymapor
3 db M-es tojás
3 db M-es tojásfehérje
90 g langyos víz
ízlés szerint kenyérfűszer

Elkészítés:


A száraz és a folyékony hozzávalókat külön edényben összekeverjük, majd összedolgozzuk.

5 perc pihentetés után nedves kézzel kenyeret formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Formázható belőle kifli, vagy zsemle. Akkor 4 db-ra jön ki.

A kenyér tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.

Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben sütjük 60 percig.

Kifli, zsemle esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tápérték 100g kenyérben:

Energia: 94 Kcal
Fehérje: 8,5 g
Zsír: 5,4 g
CH: 1,5 g

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Burgonyás kenyér(kenyérsütős)
Burgonyás kenyér(kenyérsütős)

A hozzávalókat a szokásos sorrendben beletesszük a kenyérsütőbe, és normál kenyér programon megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
kenyér, nagyon szép
kenyér, nagyon szép

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Leveles tészta
Leveles tészta

1 A vajas részhez a vajba dolgozzuk a lisztet, majd egy darab sütőpapírra helyezzük, és a hűtőbe tesszük 30 percre. 2 Amíg a vajas rész hűl, elkészítjük a tésztát. A tojásokat s...

Elkészítési idő: 15+90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bagett alaptésztából
Bagett alaptésztából

Az élesztőt belemorzsolom a vízbe, majd hozzáadom az olajat. A liszteket átszitálom, és beledolgozom az olajos-vizes keverékbe, majd a legvégén adom hozzá a sót. Puha és rugalmas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk