350 g-os kenyérhez vagy 4 db zsömléhez:
75 g CH csökkentett lisztkeverék
12 g bambuszrosliszt
12 g sütőpor
3 g himalája só
2-4 g fokhagymapor
3 db M-es tojás
3 db M-es tojásfehérje
90 g langyos víz
ízlés szerint kenyérfűszer
A száraz és a folyékony hozzávalókat külön edényben összekeverjük, majd összedolgozzuk.
5 perc pihentetés után nedves kézzel kenyeret formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Formázható belőle kifli, vagy zsemle. Akkor 4 db-ra jön ki.
A kenyér tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.
Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben sütjük 60 percig.
Kifli, zsemle esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 percig sütjük.
Tápérték 100g kenyérben:
Energia: 94 Kcal
Fehérje: 8,5 g
Zsír: 5,4 g
CH: 1,5 g
A hozzávalókat a szokásos sorrendben beletesszük a kenyérsütőbe, és normál kenyér programon megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A vajas részhez a vajba dolgozzuk a lisztet, majd egy darab sütőpapírra helyezzük, és a hűtőbe tesszük 30 percre. 2 Amíg a vajas rész hűl, elkészítjük a tésztát. A tojásokat s...
Elkészítési idő: 15+90 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt belemorzsolom a vízbe, majd hozzáadom az olajat. A liszteket átszitálom, és beledolgozom az olajos-vizes keverékbe, majd a legvégén adom hozzá a sót. Puha és rugalmas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű