25 dkg laktózmentes túró
25 dkg zabliszt
10-10 dkg nyírfacukor és kókuszcukor vegyesen
5 ek. olívaolaj
1 dl zabtej
holland kakaópor ízlés szerint
1 tk. szódabikarbóna
1 csipet só
Alaposan keverd össze a túrót a nyírfa-és kókuszcukorral, majd add hozzá a tejet és az olajat.
A lisztet, a sót és a szódabikarbónát egy kisebb tálban keverd össze, majd öntsd a túrós masszához és gyúrj belőle tésztát.
Lisztezett sütőpapíron nyújtsd ki a tésztát, majd kend be olívaolajjal. A kakaót keverd el kókuszcukorral és szórd meg a tészta tetejét.
A sütőpapír segítségével szorosan tekerd fel, egy kissé “nyomkodd formára”, szeleteld fel, majd tedd be 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre.
Amikor a csigák teteje megpirult, vedd ki a sütőből. Kívül ropogós, belül isteni puha lesz!
Előtészta: 200 g almakovász, 450 g víz, 400 g Lidl liszt, 20 g tejsavópor, 15 g burgonyapehaly. Összekevertem, kel 4 órát a dagasztó gép táljába. Hozzáadtam 400 g Lidl lisztet, 2...
Elkészítési idő:A hozzávalókból kelt tésztát dagasztottam ,duplájára kelesztettem ( kb 1 óra ). Formáztam , majd 30 perces kelesztés után a tetejét megkentem tojással és megszórtam sajttal . 200...
Elkészítési idő: 60 percEgy kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, majd az átszitált a liszthez adjuk, és összegyúrjuk még annyi vízzel, hogy lágy, kenyértészta állagú masszát kap...
Elkészítési idő: 90 perc