Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás kenyér


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 csapott teáskanál cukor, 1 csapott mokkáskanál só, 1/2 csésze+3 evőkanál kézmeleg víz, 2 dkg friss élesztő, 2 púpozott csésze fehér liszt, 1 teáskanál vaj, 6 gerezd összezúzott fokhagyma, ghí vagy vaj a fényezéshez

Elkészítés:


Oldjuk fel a cukrot és a sót a kézmeleg vízben. Morzsoljuk a lisztbe az élesztőt és a 1/2 csésze langyos vízzel készítsünk puha tésztát. Lisztezett deszkán gyúrjuk a tésztát néhány percig, majd tegyük egy olajozott edénybe. Takarjuk le egy nedves ruhával és pihentessük másfél órát, amíg a kétszeresére növekszik. A megkelt tésztát gyúrjuk össze a vajjal és a fokhagymával. Készítsünk a tésztából egy ovális alakú kenyeret és tegyük bekent sütőtálcára. Takarjuk le nedves ruhával és várjunk míg ismét a kétszeresére kel. A sütőt 250 C°-ra melegítsük fel és süssük a kenyeret 20-25 percig, míg a teteje világosbarna lesz. Vegyük ki a sütőből és tegyük egy fémrácsra. Kenjük be ghível, hogy a fényes színt kapjon. Felszeletelve szolgáljuk fel.

Fokhagymás kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Pudingos ökörszem
Pudingos ökörszem

A szokásos módon bedagasztjuk a kalácstésztát, majd duplájára kelesztjük. Míg kel, elkészítjük a tölteléket. A vaníliáshoz egy tasak pudingot elkeverünk 3,5 dl tejjel és sűrűre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-nutellás briós
Diós-nutellás briós

Ha van kenyérsütő gépünk, akkor a tészta hozzávalóit egyszerűen bekészítjük, és a gép elvégzi helyettünk a dagasztást. (Én így tettem.) Amennyiben nincs, akkor az élesztőt kevé...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Almás batyu
Almás batyu

Először elkészítettem a tölteléket. Az almákat mostam, pucoltam, reszeltem és kinyomkodtam, lecukroztam, fahéjjal megszórtam, elkevertem és félretettem. A tésztához az élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szevike
Csodatészta Hűtő 2.  A HRUSCSOVI TÉSZTA
Csodatészta Hűtő 2. A HRUSCSOVI TÉSZTA

Az élesztőt meleg folyadékban feloldjuk, belekeverjük a sót és a cukrot és egy kevéske lisztet. Meleg helyen hagyjuk kicsit kelni. Közben minden fanatizmus nélkül szétdörzsöljük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk