70 g Szafi Fitt zabpehelyliszt (zabpehelyliszt ITT!)
70 g Szafi Fitt Szénhidrát-csökkentő lisztkeverék (CH csökkentő lisztkeverék ITT!)
2 g só (Himalaya só ITT!)
6 g sütőpor (sütőpor ITT!)
2 db tojás
2 db tojásfehérje
120 g langyos víz
A száraz anyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá az előre egyneművé dolgozott nedves hozzávalókhoz.
5 percig hagyjuk pihenni.
Ezután nyújtsuk ki bambuszrostliszttel megszórt munkafelületen a tésztát 35 cm-es kör alakúra, majd vágjuk 6 db egyforma cikkre.
Tekerjük fel egyenként a tészta darabokat és formázzuk kifli alakúra. A tetejét kenjük meg vízzel, majd szórjuk meg magvakkal.
Sütőpapírral bélelt tepsin süssük készre.
Sütés: Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 40 perc.
Tápérték 1 db kifliben:
75,8 kcal,
5 g fehérje,
2,5 g zsír,
8 g ch
A lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat és a vízzel lágy tésztát dagasztunk. Egy óra a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz összes hozzávalót belemérem a dagasztótálba, és lágy, de nem túl puha, az edény falától könnyen elváló tésztát dagasztok. Lisztes kézzel bucit formázok belőle, meghintem a tetej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet.Szép simára dagasztjuk a tésztát.Akkor jó,ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes